Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vibbi79

Marketing

NOVI MEDIJ

U zadnji par dana na domaćem webu pojavio se jedan projekt koji je kako se čini, totalno drukčiji od drugih.

Ovaj je projekt jako ambiziozan i na neki način revolucionaran. Radi se o građanskom portalu i dnevnim novinama iza kojeg stoji EPH.
Radno ime je Novi mediji, a ideja je da posjetitelji, korisnici i građani sudjeluju u kreiranju sadržaja do te mjere da mogu čak i pisati članke! Koliko sam shvatio, teme će predlagati novinari, a nastavljat će ih čitatelji, iako postoji i varijanta da dokazani posjetitelji (čitatelji) sami predlažu teme. Najinteresantniji članci biti će tiskani u dnevnom listu. Isto tako, svi će imati priliku komentirati sadržaj. Kako je točno zamišljen taj koncept građanskog "wiki" novinarstva, pogledajte sami.

U kratko, kako sam imao prilike upoznati voditelje ovog projekta, doista sam ugodno iznenađen njihovom ambicioznošću, vjerom u projekt, ali i dokazanim znanjem. Kao marketinški i Internet stručnjak, duboko podržavam ovaj projekt i želim mu sve najbolje. Portal bi trebao startati sredinom 9. mjeseca a dnevni list početkom 11. mjeseca.

U međuvremenu, pozivam sve posjetitelje i blogere da daju svoj prijedlog za ime novog medija, jer će prijedlog s najviše glasova postati službeno ime. Dakle i o samom imenu odlučuju građani!

Post je objavljen 08.07.2007. u 15:15 sati.