Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drzavniknovogkova

Marketing

odgovor marinu jurjevicu

nakon svakog bezuspjesnog pokusaja ljepljenja komentara na blog marina jurjevica javlja mi:
Nije dozvoljeno slanje spama.
Vaš blog prijavljen je administratoru zbog kršenja pravila servisa.


gospoda administratori ni nakon dva dana nisu odgovorili na moj mail burninmad


sjor marine,

ne bi li ljevica trebala voditi racuna u prvom redu o radnistvu koji su temelj temeljac postojanja socialdemokracije a ne da kao linic izjavljuju:” fucka se meni za sindikate”, ne bi li se ljevicari trebali brinuti za skolstvo i za radna mjesta a ne kao kolegica kapetanovic cija je prva a fala bogu i zadnja inicijativa bila legalizacija lakih droga. treba li mladezi legalizacija lakih droga ili kvalitetnije skolstvo i koliko toliko siguran posao nakon godina provedenih u skolskim klupama. a kolega lucin umjesto da paradira sa homoseksualcima mogao je paradirati sa obespravljenim radnicima koji nisu dobivali place, paradirati za sigurnost gradjana, ucinkovitost policije, ucinkovitost sudstva, kvalitetnije zdravstvo... to bi trebali biti ciljevi (vas kao) ljevice.

nije mi jasno zasto prisvajate ideju ljevice samo SDP-u? zar su druge manje stranke manje vrijedne? ljudi imaju potrebu kao zivotinje za coporom jer se tu sigurnije osjecaju, potreban im je taj osjecaj neceg velikog. a kod nas se ionako uvijek glasa protiv a nikad za pa je potrebno grupiranje glasova da bi se one druge rusilo.

svjetska ljevica (a s time i nasa) ili ako bas inzistirate socialdemokracija je u krizi. ako je po rosi luxemburg u krizi je od 1917., po nekima je bila u krizi 30-ih, nekima 80-ih a meni se cini da je ta kriza vjecna. kriza se pokusala lijeciti giddensovim trecim putem koji je u djelo proveo blair (u pocetku i schroeder) ali ocito je da treci put nikamo ne vodi jer nije uspio sprijeciti divlje nasrtaje kapitalizma sto je ocigledno po rastucim nejednakostima u svijetu. dakle jos jedna kriza i trazi se neki novi put da bi se iz nje izaslo. dakle potreban je “nalijevo krug” ili bar polukrug.

kad me vec vucete za jezik sa ovom internacionalom. DA je bila promatrac u socialistickoj internacionali od 1992. – 1997. kada SDP ni nosom nije mogao tamo proviriti. razlog ispadanja DA iz SI nije ideoloske naravi nego neispunjavanje zadaca postavljenih od strane SI. dakle niti sdp moze svojatati ljevicu niti moze svojatati antifasizam kao svoje kao sto hdz ne moze svojatati domovinski rat ni stvaranje hrvatske. sto se tice prelaska clanova da u hdz sigurno to nisu ucinili kako je sesartic rekao "da bi se lakse izborili za svoje ideje kroz veliku stranku" nego zato sto mu je hdz zaprijetio oduzimanjem frekvencije na rgm a i drugi vjerovatno iz slicnih razloga.
sto se tice one bombe koja je bila postavljena na kvaki prostorija sdp-a to je bila obicna petarda puknucu u odnosu na onu u kruzicevoj a poslije nje niste ni imali montirani proces koji je trajao PUNIH 6 godina. toliko o "iscezlosti". usput bomba je "slucajno" eksplodirala na dan smjene parage u hsp-u i instaliranju marionete djapica. i da ne zaboravim, "desnicarsku" DA su financirali svedski socialdemokrati i engleski laburisti a imala je dobre odnose sa cossutinim PCI.

sto se tice centralizacije: na jednom predizbornom skupu gdje ste napali te parazitske stranke i pozivali “dalmatince i dalmatinke” obecavali ste regionalizaciju koja danas, 7 godina poslije, jos nije provedena. Po sdp-u niti nece biti provedena, barem ne onako kako bi trebalo i to bas zbog vasih unutarnjih sukoba, kako kazete “na regionalnoj osnovi”.
ali ako nas ne regionalizira politika regionalizirat ce nas ekonomija ulaskom u europu koja ce se jednom morati odluciti hoce li biti europa regija ili europa nacionalnih drzava. buduci bi se regije prije dogovorile nego drzave koje brane svoje nacionalne interese vjerujem da ce kao u svemu presuditi novac koji ipak pokrece sve.

ne znam jeste li citali, ninic je izjavio da je jurcicev program ljeviji od ideja za koje je on optuzivan za ekstremista. uostalom kad pogledate imena bivseg i sadasnjeg predsjednika (guterres i papandreou) socialisticke internacionale na popisu ucesnika sastanka grupe bilderberg u njemackoj 2005. eek odmah vam je jasno za koga radi internacionala i gdje vodi “treci put”.


bio sam uvjereni ljevicar dok me ljevicari nisu razuvjerili.


stame ben!


Post je objavljen 07.07.2007. u 13:51 sati.