Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Policija uhitila prijateljicu Vladimira Fabera, savjetnika ministra Kirina


Optužila Mesićeva vozača za kamatarenje, pa uhićena


Vlasnica zagrebačkog kafića koja je nedavno optužila vozača predsjednika RH Stjepana Mesića za kamatarenje, uhićena je sinoć u Zagrebu, javlja Jutarnji list.


Mesićev vozač kamatario vlasnicu zagrebačkog kafića?


Prema pisanju tog dnevnog lista, D.P. je uhićena po nalogu zagrebačkog Općinskog suda, koji je za njom raspisao dvije potrage s naznakom "uhititi i sprovesti u zatvor".

Dotična je, podsjetimo, nedavno ugledala Darka Lukinića, djelatnika MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti, na proslavi Dana državnosti kako sjedi iza premijera Sanadera i predsjednika Mesića, pa se obratila novinarima predočivši ugovor o zajmu s Lukinićem sklopljen 1999. godine.


U njemu stoji kako je vlasnica kafića od Lukinića posudila 7000 tadašnjih njemačih maraka uz mjesečnu kamatu od osam posto, od čega je vratila 3000. Također je ustvrdila kako je prije sklapanja tog ugovora Lukiniću plaćala "zaštitu".

Mesićev ured samo je kratko potvrdio da ih je D.P. 2001. godine obavijestila o slučaju, a iz MUP-a su poručili da protiv njihovog djelatnika Lukinića dotična nikad nije podnijela prijavu.

Business.hr, 05.07.2007



Šokirala me ova vijest jer znam da je D.P. 2005. bila u vezi s Vladimirom Faberom, donedavna šefom osječke policije, odnedavna savjetnikom ministra Kirina. U dobrim odnosim je bila i s Tomislavom Karamarkom, šefom SOA-e, pa čak mi je prenijela Karamarkovu poruku da on zna na čijoj se strani borio djed moje supruge u Banjaluci za 2. svjetskog rata. Znam da joj je Željko Bagić 2001. ishodio da se Lukinić udalji iz osiguranja predsjednika. Ona je bila angažirana u pričama oko Ante Gotovine i Helene Puljiz. Poznaje dosta novinara i Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Na pomolu je velika afera.


Post je objavljen 05.07.2007. u 13:15 sati.