Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/portkey

Marketing

Just stop


Obožavam trešnje!
Volim i maline. Maline su mi possibly omiljeno voće. Ipak, samo trešnje ne mogu da iskuliram i kad jednom krenem ne mogu da se zaustavim. To vam je zato što sam ja takve, ovisničke prirode. Zato sam dugo pušila. Srećom, prestala sam. Pušenje je veliki problem. A tako besmislena radnja. Skroz besmislena. Ali duvanska industrija već nije tako besmislena. Profitabilna je isto koliko i naftna industrija*. Pomislite samo, smotuljci biljke uvijeni u papir, pa se to zapali, pa u usta, pa puši, a ono te truje, talože se kancerogene materije, stvaraju se neke grozne naslage i onda umreš. Umireš garantovano i to od neke gadne i odvratne bolesti. Od raka. Od pušačke noge. Od tumora na grlu ili u usnoj duplji. Ili svega ovoga zajedno...

Imam jednog druga koji je prestao da puši a onda ponovo počeo. Imam i muža, isti slučaj. Imam i jednu drugaricu, same problem. To je prosto neverovatno koliko već traje ta smrtonosna navika. Od kad već ljudi puše a to ih ubija, koliko to već traje... A skroz nepotrebno.

A nije baš TOLIKO teško prestati. Samo ne pališ. Ozbiljno, samo ne pališ. Eto, probaj i sam(a). Zato što je njesra pušiti.


*Ovo nije neki baš naročito validan podatak, u stvari to samo ja nešto nagađam ali sigurno nisam daleko od istine.





Post je objavljen 04.07.2007. u 08:02 sati.