Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uraljamanyc

Marketing

Kod nas nikad dosadno

Znate kako znamo da nam je zemlja in?
Kad i NY Times objavi clanak o koncertu u Hrvatskoj. E zbilja mislim da su malo pretjerali, zbog tih par budala (ma neka ih je i iljadu, ali sta je iljadu ljudi prema 50,000 koliko kazu da ih je bilo na koncertu) pisu da smo fasisti. I opet se potvrdila ona stara; nije bitno sta se pise, nego ko to pise. Citajuci clanak meni se ne cini da je NYT zabrinut zbog porasti fasizma u nas, vise ih brine kako nasa dica ne uce o holokausti u skoli..

Sad ce neki koji ovo procitaju pomislit da ja pravdam Thompsona ili da mislim da su Ustase bile nesto dobro, a u stvari mislim da niko normalan ne moze rec da nam je NDH ista dobra donila, i da je to dio nase povjesti koje se sramimo. Ali ja eto samo mislim da nema nista lose u stihovima neke od njegovih pisama, ..to sam mozda negdi vec spominjala, ali njegova pisma Lijepa li si mi je draga, dok ona Moj Ivane, ili vec kako se zove, zvuci ko reklama za poljoprivredu emisiju... i meni nije jasno zasto se njega smatra velikim ustasom, zato jer je piva Juru i Bobana..hmm cini mi se da nije jedini.. i zasto se Thompsona razapinje vise nego recimo Dapica?

Ja samo mislim da su se uvatili gluposti dok ima daleko gorih stvari o kojima bi se moglo razglabat i pisat. I svu tu dicu u crnim majicama triba ignorirat jer sta im se vise paznje daje oni misle da su bitni, a i nisu nista drugo nego dica..i nekako tesko mogu virovat da ih se doma uci da je NDH bila nesto dobro. Pokusavam samo zamislit tu konverzaciju oko stola:
- E sine da tebi tata kaze kako je to izgledalo u doba NDH?
Koja osoba mlada od 20 godina bi to slusala ???

A mozda sam ja samo prenaivna pa ne vidim koje se mracne sile skupljaju po Hrvatskoj?




Post je objavljen 02.07.2007. u 21:28 sati.