Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zauvijeksvoja007

Marketing

ALKEMIČAR

- Paulo Coelho



Život postaje zanimljiv zbog mogućnosti da se ostvari san.


Uvijek se stječu novi prijatelji, a ne treba s njima živjeti iz dana u dan. Kada se stalno gledaju isti ljudi, na kraju oni postaju dijelom naših života. A kad su postali dijelom naših života, požele također mijenjati naše živote. Ako nismo onakvima kakvima žele da budemo, naljute se. Jer svi ljudi točno znaju kako trebamo živjeti naš život.
A nikad točno ne znaju kako bi trebali živjeti svoj vlastiti život.


Imam samo sadašnjost, i samo me ona zanima. Ako uspiješ uvijek živjeti u sadašnjosti, bit ćeš sretan čovjek. Razumjet ćeš da u pustinji postoji život, da nebo ima zvijezde, i da se ratnici bore jer je takva narav ljudske rase.
Život će onda biti zabava, veliko slavlje, jer je život uvijek i samo trenutak u kojem živimo.


Naučiti se može samo na jedan način. A to je djelovanjem.


Mudraci su shvatili da je ovaj prirodni svijet samo slika i prilika Raja. Samo postojanje ovog svijeta jamstvo je da postoji savršeniji svijet. Bog ga je stvorio da bi ljudi, preko vidljivih stvari, mogli razumjeti njegove duhovne pouke i čuda mudrosti. To zovem Djelovanjem.


Izdaja je udarac koji ne očekuješ. Ako dobro upoznaš svoje srce, to mu nikada neće uspjeti, jer ćeš poznavati snove i želje, i znat ćeš njima upravljati.
Nitko ne može pobjeći od svog srca, zato je bolje slušati što govori. Da nikad ne naiđe neočekivani udarac.


Strah od patnje strašniji je od same patnje. Nijedno srce nikad nije patilo kada je kretalo u potragu za svojim snovima, jer je svaki trenutak traženja trenutak susreta s Bogom i s Vječnošću.
Svaki trenutak traženja je trenutak nalaženja.


Sve što se dogodi jednom, može se nikada više ne ponoviti. Ali sve što se dogodi dva puta, dogodit će se sigurno i treći put.




P.S. nekidan pročitah i ja alkemičara. Mislim da će vam se svidjeti ovi izdvojeni odlomci. Kao neke izreke.
Ne da mi se baš pisati, pa će vjerojatno ljeto obilježiti ulomci iz pročitanih knjiga. No nije to ništa sigurno. Tko zna.


Post je objavljen 01.07.2007. u 13:21 sati.