Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

Deveti post. (Lewis)manija

Čini se kako je Lewis Hamilton probudio duhove koje je dugogodišnja dominacija Michaela Schumachera uspavala. Posljednjih tjedana Formula 1 ponovno je IN! Prijatelji me zovu i šalju mejlove, pitaju šta mislim i kako mi se sviđa. Mladac Hamilton, naravno, ali i uzbuđenje i hrpa zanimljivosti na utrkama u Kanadi i SAD-u. A tu je i spektakularna nesreća Roberta Kubice koja je odjeknula i među onima koji F1 nikada nisu pratili.
Internet je prepun komentara, vijesti, analiza i predviđanja. Čak su i naše dnevne novine, inače nesklone ažurnim F1 vijestima, promijenile ploču. Svaki dan se može pročitati nešto novo - Lewis se seli iz Engleske, Lewis ima ljubavnih problema, Alonso je u krizi, Alonso odlazi iz McLarena, Michael se vraća itd. Jednom mi je urednik sportske rubrike Večernjeg lista, na moje pitanje zašto se o Formuli 1 piše samo pred početak sezone i šturi kometari ponedjeljkom nakon utrke, rekao da nema potrebe za nečim više, ipak F1 nije nogomet i interes čitatelja mnogo je manji. No, čini se kako je Hamilton vratio šušur oko oktanskog cirkusa. I to je dobro.
Oglasili su se, naravno, i stari asovi. Damon Hill predviđa novi naslov prvaka za Englesku, Jackie Steward je oduševljen, a dobri stari Alain Prost suosjeća s Fernandom. Jedino je Michael Schumacher tih i suzdržan. Javila se samo njegova glasnogovornica demantirajući priče o povratku i potvrđujući kako je Michael jako zadovoljan i sretan svojom penzijom te da uopće ne razmišlja o Formuli 1. Ali Formula 1 razmišlja o njemu i nismo trebali dugo čekati na komentar kako je Hamilton "novi Schumacher".
Za to vrijeme, Ferrari je ponovno u nevoljama. S obzirom na očekivanja, Massi ide čak i dobro, ali Kimiju baš nikako. Najplaćeniji vozač na gridu malo se opustio. Ili je oduvijek bio opušten samo što je prije imao izliku lošeg McLarena. Ali ako i ne skuplja bodove, Kimi je barem uvijek zabavan. No, ferrarijeve muke ne završavaju s Kimijevom Finlandia votkom. Tužba protiv Nigela Stepneya nikom nije baš sasvim jasna, a samom Stepneyu najmanje. Nevjerojatnim mi se čini da bi u momčadi propetog konjića, koja je uvijek odavala dojam dobro kontrolirane sekte, bilo neposlušnika. Možda je, napokon, u talijanskoj momčadi proradio talijanski duh :-). Vidjet ćemo.


Post je objavljen 30.06.2007. u 19:05 sati.