Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srecazivotinje

Marketing

Jesam li prava životinja za tebe?

Crvenouhe kornjače zahtijevaju dosta brige I pažnje. Međutim, nakon početnog uhodavanja i kada joj osiguramo potrebne uvjete, ove životinjice i briga o njima će Vam postati iznimno zadovoljstvo.
Odakle dolazim?
Uprirodi crvenouhe kornjače žive u jugozapadnom dijelu SAD-a te u Meksiku. One su ime dobile po crvenim mrljama na ušima.Crvenouha kornjača će u razdoblju od 4 - 7 godina, u kućnim uvjetima narasti će do 30 cm, a mogu doživjeti i 30 godina,a ako živi vani može narasti duplo više .

Gdje volim živjeti?

Crvenouhe kornjače moraju živjeti u rasprostrnjenom akvariju koj obavezno mora sadržavati:
suhi dio-kamen,terasicu uglavnom da kornjača može izači se sunčati,
pijesak,filter,grijač-temperature 26-27c,obavezno lampu za sunčanje.
Crvenouha kornjača može živjeti i u vašem vrtu tako da joj kupite ili napravite bazen mjesto za sunčanje,filter itd...
To mijesto treba sačuvati od smrzavanja.


Kako sa mnom postupati

Mlade kornjačice su prilično plašljive, ali će se s vremenom priviknuti na prisustvo ljudi, neće bježati u vodu, čak će i prositi hranu od Vas. U svakom slučaju, za sve to treba strpljenja i vremena, ako ste strplivi i često ste sa svojom kornjačom može vam jesti iz ruke.

Što rado jedem?

Kornjače se hrane prilično raznovrsno, a dok su mlade, hrane se najviše mesom i to piletinom, govedinom ili ribom, ili, što je mnogima praktičnije i lakše, raznim gotovim specijalnim hranama za kornačice. Kako stare, polako prelaze na vegetarijansku prehranu. Ove kornjačice se hrane iz vode. Osnovna hrana je: meso, riba, voće i povrće, gotova hrana (nikako se bazirati samo na račićima), kukci, vodeni puževi. U vodu dodajte i vitamine te kalcij.Održi me fit i zdravomVećinom su uzroci bolesti kod kornjača neprikladan smještaj ili loša prehrana. Neke bolesti može liječiti samo veterinar, a neke ćete moći izliječiti sami. Najčešće bolesti su mekšanje oklopa, upala uha i očiju, probavni te kožni problemi.Zdravlje Crvenouha kornjača je zdrava kada:- Ima tvrdi oklop bez oštećenja ili bilo kakvih drugih promjena- Ima čiste i bistre oči- Veselo pliva- Redovito uzima hranu

RazmnožavanjeSpol je teško razlikovati posebice kod jako malih kornjačica, no, kako stare, postaju vidljive razlike u obliku repa (kod mužjaka je duži i tanji, kod ženki kraći u deblji). Kada dosegnu spolnu zrelost razlike su vidljivije, s otprilike 1 - 2 godine života. Ženka će položiti jaja samo ukoliko nađe povoljno mjesto za gnježđenje, ali i nakon određenog perioda mirovanja koje je kod držanja u kućnim uvjetima teško postići. Ako se već odlučimo pokušati razmnožiti naše kornjačice, bilo bi dobro pripremiti zemljani dio za polaganje jaja. Pri temperaturi od 31°C male kornjačice se izlegu u roku od 60 - 85 dana.Volim li društvo?Kornjače imaju vrlo izraženu osobnost te specifično ponašanje. S vremenom se nauče na društvo ljudi, pa čak se s vremenom i strpljenjem mogu pripitomiti i dopustiti da ih se gladi i češka.

Brinite se o svojoj kornjači da bude ljepa i zdrava.



.

Post je objavljen 29.06.2007. u 19:36 sati.