Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drail

Marketing

Dakle,...

... nakon dugo vremena napokon pišem post, uglavnom zato da održim prosjek od 1 posta na mjesec. Pa da počnem.
Škola je gotova! Yay! Iako ništa ne radim pod praznicima. Ccc. Prođoh s 4.8125! Wee! 4 iz matematike, njemačkog i DSD-a. Super!
Ovaj vikend smo bili u Podmilačju kod Jajca, Federacija BiH, Republika BiH povodom sv. Ive jer je tamo njegovo veliko svetište. Bilo je super! Krenuli smo negdje oko 4 ujutro, išla je i baka Ana s nama. Vrbas je jako prekrasna rijeka. Pola puta smo se vozili uz nju. Jako je čista (kako reče moja tetka "jer u Bosni nema industrije" lol) te ima prekrasan kanjon na pojedinim mjestima, dok na drugim mjestima prekrasno meandrira po dolinama. Osim kod brane gdje je akumulacijsko jezero, tu se nakupilo svega i svačega :). Uglavnom, bilo je vruće, osim ako se niste, kao ja i brat mi, sklonili u šumi i usput se zapleli u žbunje i trnje. Bolno. Ah, užitak nema cijenu! Uglavnom, misa je trajala 2 sata, a, kako su rekli, bilo je oko 60 tisuća ljudi. Prekrasan doživljaj! Krenuli smo nazad oko 2 sata, da bismo došli doma oko 9 jer smo zastajali kod svih mogućih baka i tetaka i sl. Preporučam svakome da ode tamo, vrijedno je.
Na zadnji dan škole smo bili na Bundeku, ja, Ante, Ivan i Marijan. Na Carmini burani (oliti Carminibus buranibus). Bilo je super! I na kraju još vatromet! Spektakularno!
Aha, bio sam i u Kostreni, ak se dobro sjećam, od 18. do 20. svibnja. Super je bilo! Krenuli smo vlakom u 7 ujutro (7!!!), uvijek smo prije kretali oko 4 popodne (16!!!). Uglavnom, bio sam u sobi sa: Enijem, Dominikom, Ivanom, Antoniom, Dagom (al on je uglavnom bio s ostalim SEK-ovcima), malim Danijelom i, kao šećer na kraju, Anđelom! Yay! Znam da ona ovo vjerovatno ne čita, al pozdravljam ju! I sve ostale, naravno, ali nju posebno! Jao, bilo nam je super, pogotovo kad smo cijeli dan ostali sami kad su ovi išli u Opatiju... Da, to su bila dobra vremena... Uglavnom, zadnju noć smo ona i ja sjedili na terasi do cca 4 ujutro i gledali oluju... I pričali s Anom na mob, lol... Da. Ugl, ona i ja dijelimo prvo mjesto "por la plej sukcese farita literatura verketo je Esperanto dum Renkonto de junularo kaj mezlernantoj", što bi značilo "za najuspjeliji literarni uradak na esperantu na susretu mladeži i srednjoškolaca". Dobili smo pehar! Yay! Ove godine je srebrno-plav, njen srebrno-crven. Manji nego prije, ali puno vrjedniji (meni; i njoj). Da. U vlaku na povratku nazad je bilo super... Prvo smo zezali Nikolinu kao da je štreberica (šta se ja ja javljam
=)), al poslije sam skužio da je baš super! Jako pametna i bistra cura... Uglavnom, pozdravljam Veroniku, Kristinu, Luciju, Doru, Anamariju, Ivanu, sve ze iz Utrina, Enija, Daga, Dominika, Ivana, Danijela, Antonija, Nikolinu, Kaju, Anđelu i sve koje sam zaboravio!Da ne duljim o tome, super je bilo!
Sutra idem na podjelu. Wee! Poslije nje idemo nas četvorica negdje gore spomenutih kupiti neke knjige.... Iako stvarno ne znam što će nam!!! Ma, Ante ih plaća pa se ne žalim. Ali stvarno nam ne trebaju! Bolje je ne dirati u te stvari...
Ne znam šta ću raditi ovo ljeto... Ništa mi se ne da... Ali, odlučio sam naučiti svirati klavijature (oliti klavir/pianino/čembalo/sintizajzer s kontrolnim modulom/glazbalo s tipkama koje nije harmonika niti ono-u-šta-se-puše) i pokušat ću. Također, želim pročitati par knjiga (2-3) i napokon dovršiti Prijestolje; sad sam na 38 poglavlju od 46! Yay! Trebao sam ju jučer vratiti (po 3 put), al nema veze... Do sljedećeg tjedna ju moram završit! Da. Ponovno ja trkeljam. (jel se kaže ponovno ili ponovo? Nemam pravopis doma, a na internetu ne mogu naći.... E da, u novom pravopisu je navodno izašlo da se internet piše malim slovom. Zar se prije pisalo velikim?! Ma, tko zna...)
Uglavnom, ne znam o čemu bih pisao... Thompsonov koncert - milijardu puta prožvakano.... Aha, da... Japanski carevi od pada posljednjeg šogunata su redom: Meiji, Taisho, Showa i trenutni car, Njegovo Carsko Veličanstvo. Da, da, u Japanu se naziva samo tako. Nema imena, nema oznake, samo Car. Ali kad umre, bit će poznat pod nazivom car Heisei (Heisei Tenno). Da. Tek toliko, mala digresija :).
Danas sam, u nedostatku boljega, gledao Sabor na televiziji! Bili su baš smješni, pogotovo Letica. Danas mu je rođendan, znate! Sretan rođendan, Slavene! I danas je obljetnica bitke na Kosovu polju tamo-negdje-davno, i Vidovdan. Da! Paket 3-u-1. Fora.
I mislim da bi to sad bilo to. Ako se nečega budem sjetio, napisat ću novi post, a neću urediti ovaj. Jeste primijetili kako ljudi ne koriste futur II.? Jadno...
Da ne duljim, do sljedećeg puta (uf.....), pozdrav!

Post je objavljen 28.06.2007. u 22:31 sati.