Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maddogsh

Marketing

Salata ili razmišljanja kuhane kokoši

Jezgreni dio ovog posta nastao je offline (ovo je prvi super hrvatski izraz), no dok sam čekao da se moj "superbrzi" internet udostoji pustiti me u blog editor kako bih kopipejstao (koji dobar hrvatski izraz, u rangu sa svim ostalim nazočećim) napisano, padale su mi na pamet raznolike blesave ideje, pa je post, koji je trebao biti o vrućini prerastao u ovakav mutantni post o svemu i svačemu, a uglavnom o ničemu, kakvi i jesu moji nazovi zapisi koji se rađaju kad nemam Gabrielitis ili Mauriceazu.
No, i dio koji slijedi o vrućini je o svemu samo ne o tome, zapravo je o... ma, kvragu, evo vam i to pa pročitajte...

O vrućini (Ad... aestus estus(??))
Mada trenutno sjedim pred računalom i razmišljam da li da zatvorim prozor ili da se i dalje pokušam nastaviti grijati na stolnoj svjetiljci za koju, usprkos dobrom savjetu još nisam kupio štednu žarulju – napomena – da jesam, jebiga, sad se ne bih mogao ogrijati.
Za sve one koji su došli do ovog mjesta, znajte da je zadnja riječ prethodne rečenice skoro bila orgijati, što je nešto što je skoro u potpunosti različito od ogrijati, mada se prakticiranjem prvog možeš i ono drugo.
No, kako rekoh, sada je relativno hladno, ali prozor ostaje tvrdoglavo otvoren dok šmrcam i ne oblačim čarape. Uostalom, želim pisati o vrućini koju smo proteklih dana svi osjetili, a preživjeli kako tko, a o tome i nisam mogao pisati dok je bilo vruće – imao sam previše posla sa ležanjem na vjetrovitom i hladnom mjestu, (k'o da sam kutija tableta, iako se njih mora držati na suhom i hladnom), i sa umiranjem od potoka znoja koji je, malo, malo pa u oko, k'o da nema dovoljno čela da se njime slijeva…
Dakle, vrućina…
Svojedobno je Ephraim Kishon pisao o toj pojavnosti vrlo dobro saževši svoj doživljaj istoga (napomenimo za "neupućene" da je riječ o Izraelcu) na rečenicu:
- Vruće je, sve je više vruće.
E, plazim ja tako prošli tjedan s posla kad li mi u susret, na biciklu, naravno, neće valjda na rolama, dolazi frend i stane. Ja si mislim, joj kretena, mislim ne poznajemo se baš tako dobro da se imamo o čemu porazgovarati, a i dok se vozi barem pirka pa bivaš na neki tajnovit nači ohlađen i tako to, ali kad staneš – k'o da si u parnu kupelj stao u bundi. E, i stane on tako, a kako nam se komunikacija svodi na "bok" (kažu da to dolazi od "moj naklon" u njemačkoj izvedbi, a ne od "bog blagoslovi" u skraćenoj hrvatski-štedljivoj izvedbi) što da me pita… pogađate, stao sam i ja, a što ću, pločnik je uzak, a tko se još pametan vozi biciklom po cesti… istina je da je po cesti brže – tjeraš, tjeraš, ide kako ide, a onda odjednom "letiiiiiim" i ide brže jer se za nekog tko je volan primio u ruke jučer cesta tvojim biciklističkim prisućem suzil na širinu od centimetra i na "toj cesti nema mjesta za obojicu stranče" nađete se u zraku, a ako imate sreće, ne i u Hitnoj ili na sudskoj… ali da vas je ubrzao, je… e zato se vozim po pločniku i zato imam tu nesreću da po najvećoj vrućini na najužem dijelu dotičnog pločnika moram stati zbog fantoma koji misli da smo si jako dobri.
I pita dotični mene:
- I… ti je vruće?
- Neeee… kao što vidiš iz nosa mi vise dvije sige, a maloprije su me dva pingvina, plava od zime, probala zažicati za čaj… naravno da mi je vruće, morončino, nego što!!!
Nalegnem na pedale, izmigoljim se pored zabezeknute face tipa koji mi nikada više neće reći niti bok (a ja tužan k'o tužna godina, aha, yeah, right, moš' mislit').
I zbrišem u vidu lastinog repa ususret hladnim kapima tuša mi mog.

Kraj (tužan).

Tako, sad ste "uživali" u događaju zbog kojeg je dotični umni iscjedak i nastao. Uživali ste i u mom sveobuhvatnom (ne)znanju latinskog, ali, nisam kriv, samo sam kopipejstao (gle ljepotu hrvatskog jezika u punom sjaju...) rezultate sa Online English to Latin Dictionary-a, kojeg sponzorira "University of Phoenix" (Feniško sveučilište (???) - jezikoslovci gdje ste... kako se postupa sa stranim imenima, zaboga?), pa vam je odmah jasno zašto je prijevod takav kakav je.
Osim svega, uživajte dok možete u ovom osvježenju, jer, tko zna, sutra ćete možda morati navući i nešto više na sebe osim... ma kaj me briga kaj nosite/skidate dok vam je vruće!!!
Ili, kad smo već kod toga, koga skidate (ili nosite) kad vam je vruće... a možda vam je baš zbog toga(njega) ili te(nje) i vruće...

O moj bog... dajte nek me netko zaustavi... recimo kakav dobro plasirani udarac lopatom u čelo... boink!... e, hvala... *tup*




Post je objavljen 26.06.2007. u 20:50 sati.