Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrelmovieworld

Marketing

Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999)

Trailer
Režija:Jack Sholder
Scenarij:Jack Sholder
Uloge: Andrew Divoff, Paul Johansson,Holly Fields,Bokeem Woodbine,Carlos Leon,Tommy 'Tiny' Lister...
Žanar:Sf Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Morgana i njezin dečko bivaju uhvćeni na djelu prilikom krađe umjetnina iz muzeja. U pucnjavi nastrada Morganin dečko dok je metak namijenjen njoj zaustavio vatreni opal kojeg je našla u statui Ahure Mazde, kamen je pukao na pola, a Djinn je još jednom probuđen. Morgana bježi s mjesta zločina, a Nathaniel Demerest, nakon zaleđivanja policajca jer mu je nesretnik rekao "Freeze!", priznaje pljačku i ubojstvo i završava u zatvoru. Što se u zatvoru dalje događalo možete pretpostaviti.
Morgana uslijed stalnih vizija Djinna odnosno Demeresta, traži pomoć svoje bivše ljubavi, sada svećenika, Gregoryja. Njih dvoje postupno otkrivaju s kakvim su zlom suočeni i traže način za njegovo zaustavljanje.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Orginal je bio jako zabavan i imao je dosta dobru ideju s dobrom izvedbom. A nastavci na dobre filmove često ispadaju loši i završe u sjeni orginala. I dali Wishmaster 2 spada pod loš nastavak ? Da, ali radi se o okej filmu za pogledat. Problem samog filma je priča i scenarij , koji jako kiksaju na nekim mjestima. Sami likovi u filmu su su nezanimljivi i sam odnos među njima je dosta loše napisan. Režija je solidna. Nažalost film je snimljen s manjim budgetom pa su efekti lošiji od onih iz orginala. Želje-killovi ovdje su slabiji od onih iz orginala, no ima par dobrih za pogledat, poput scena kada zatvorenik želi da može proči kroz rešetke je prejebena želja. Ima par smješnih želja poput odvjetnika koj se sam pojebe ,mafijaša koj traži glavu svog protivnika( tu s mafijašem morate vidjeti) i još par stvari. Gluma nije ništa osobita , pohvalio bi Andrew Divoff na još jednoj odličnoj izvedbi Djinna. Jedna od stvari koja mi je smetala u filmu je daje sam lik Djinna jadan u ovom djelu. Npr neko ga traži nešto i izreče želju , a on na to kaže zaželi nešto drugo(kaj ne može ispunjavat sve želje? Pa sigurno ne sve ,no neke želje su bile jednostavne za ispunit njegovim močima). Jedna super scena u filmu je klaonica u kasinu, koja je možda bolja od one klaonice na zabavi (ali mislim da nije zbog lošijih efekata, no svakako zabavna scena). Kraj filma je jadan , način na koj ube Wishmastera je jednostavno zujo.

Pa ok film, ako ga ne uspoređujete s orginalom. Ima dosta dobrih zabavnih i smješnih scena. No loš nastavak koj bi moga večinu ljudi razočarat zbog loše priče i scenarija u par slučaja.

Ocjena 3/5



Post je objavljen 25.06.2007. u 21:08 sati.