Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blacksnakey

Marketing

Povratak u Hogwarts

Dakle....osam je sati, kovčeg mi je spreman, fleka u krletki naughty, Luni pretvoren u zamorca rolleyes, sve spremno za polazak. Začarala sam se čaroliom kameleona, da me bezjaci ne bi vidjeli kako se pojavljujem iz ničega. Aparatirala sam se pokraj pregrade između perona 10 i 9, te kradomice prošla kroz nju i došla na peron wink. Riješila sam se čarolije kameleona i ukrcala se prva u Hogwarts expres mouthwash. Ostavila sam kovčeg, Lunia i Flekinu krletku (nju ću ponijeti sa sobom) u skroz zadnjem odjeljku vlaka i krenula se "prijaviti" vozaču kao dežurni profesor nut (McGonagalica mi je rekla da ću još ovaj put putovati u vlaku s učenicima kao dežurni profesor, inače profesori putuju odvojeno). Kad sam to riješila javila sam Petri preko lančića da sam došla na vlak (ona je već bila u dobroj staroj kolibi na rubu zabranjene s Davidom), Fleka mi je drijemala oko vrata, lagano sam ju zadrmala da se probudi.
"Kaj me budiš?"- prosiktala je mrzovoljno.
"Ti se vrati u naš odjeljak i čuvaj kovčeg i Lunia, da ne splašiš učenike kad te vide."- rekla sam joj.
"O.K., ali ja volim plašit malu dječurliu."- siktala je pomalo razočarano i otpuzala u smijeru odjelka s mojim stvarima. Tako je dobro imati poslušnu zmiju za ljubimca wink. Do 5 minuta do devet već su svi odjeljci bili puni, ove godine ima mnomo novih učenika. Tu i tamo bi me neki učenici pitali da li znam gdje ima koji prazan odjeljak i slično. Kad je vlak krenuo, ja sam počela patrolirati hodnikom i smještati zadnje učenike koji su tražili mjesta. Za deset minuta sve je bilo u najboljem redu i ja sam krenula prema svom odjeljku s dva-tri učenika prve godine kojima nisam uspjela naći mjesta nut. Bili su zbunjeni, nikad prije nisu putovali na tako dugo vrijeme bez mamica bang.
"Fleka, pazi na apetit, s nama će putovati učenici prvog razreda."- rekla sam Fleki uz podsmijeh, ona je sam digla glavu i uputila mi "ali ja sam gladna" pogled, zato sam joj dočrala par mrtvih štakora za jelo. Učenici su se prepali kad su čuli kako sikčem, pa sam im uputila sve je uredu pogled.
"Bez brige, samo sam poručila svojoj zmiji da bude dobra."- rekla sam im toplim glasom i pokazala im rukom da uđu. Da nisam profa već bi nastradali dead od strane Fleke i drugih učenika. Putovanje je prošlo uobičajenim tijekom, najela sam se čokoladnih žaba i jedva dočekala da dođem u Hogwarts. Kočijama s upregnutim testrailima sam došlia do dvorca i krenula u veliku dvoranu na gozbu za početak nove školske godine.

Nastavlja se

Post je objavljen 25.06.2007. u 14:25 sati.