Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/divojarac

Marketing

In memoriam-Davor Visković Brico (1935-2007)

Preminuo je Davor Visković Brico, poznati makarski planinar te dugogodišnji član HPD-a Biokovo, bivši transverzalac jedan od onih koji su po Biokovu označavali i markirali staze. Prije par godina je, zajedno sa Dragom Ercegom i Ivom Puharićem Cikinim propješačio 30 kilometara dugu planinarsku stazu od Zaostroga preko 869 metara visokog Rilića i Orlića, te kroz Rupu i Buninu te se spustili u zaselak Pervane. Preminuo je od posljedica moždanog udara kojig je zadesio na jednoj makarskoj plaži. Bio je odličan planinar i još bolji čovjek. Pokop će se održati dana 21.6.2007. Umro je u 72. godini života. Do prije par godina je imao brijačnicu na Kačićevom trgu koja je zatvorena prije par godina otada je živio kao umirovljenik te aktivni član HPD-a koji je uvijek bio spreman za novi planinarski pohod. Bili smo se dogovorili da će mi donijeti jedan džepni nožić iz vojske kojega bi često nosio sa sobom u planinu te se njime koristio u rezanju marende pri stanci u planini no kako nisam bio u mogućnosti dolaziti na sastanke zbog treninga, to se nije ostvarilo. Nisam siguran je li mu obitelj živi u Makarskoj no siguran sam da će ga lijepo ispratiti na sutrašnjem pogrebu gdje će se vjerojatno naći i njegovi stari kolege planinari.

klikni na sliku da se poveća

"Tvoje bogatstvo nije bilo u novcu niti se mjerilo vrijednostima koje mnogi smatraju najvažnijim. Tvoje bogatstvo su bili ljudi koje si upoznavao i s kojima si se družio. To je prije svega bila planina Biokvo" - opisao je Tonči Lalić iznenadno prminulog Davora Viskovića opraštajući se od njega na pogrebu. Malo koja radna akcija na popravcima plainarsih staza ili gradnji "Lokve" prošla je bez njega. Nikad senije bunio da je teško, nikada nije izbjegavao pomoći drugima, zbog čega su ga svi cijenili i uživali u njegovom društvu.

Sam je za sebe govorio da je "najveći planinar među brijačima i najveći brico među planinarima".

Davor Visković nije otišao zauvijek,jer je bio dio planine, a planine su vječne. Sjećnje na njega bit' će utkano u svakom kamenu biokovskom, u zvižduku bure i u tišini noći.

Neka mu je laka zemlja!




Post je objavljen 20.06.2007. u 15:56 sati.