Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Cobra

Image Hosted by ImageShack.us

Zločin je bolest, upoznajte lijek! Slavni Sylvester Stallone u jednoj od legendarnih uloga osamdesetih glumi policajca za specijalne zadatke, Mariona Cobrettija, kojega svi koji ga poznaju znaju kao Cobru!

Banda neofašističkih kriminalaca, predvođena samoproglašenim liderom Nightom Slasherom (Brian Thompson), provaljuje u kuće i automobile, ubijajući ljude bez ikakvog povoda. Kada jedan od pripadnika bande pokuša orobiti maleni dućan, čije mušterije uzme kao taoce, na mjesto zločina je pozvan beskompromisni policajac Marion Cobretti (Sylvester Stallone), koji rješavanjem slučaja dolazi do korisnih informacija o Nightu Slasheru. Kasnije te noći dođe do još jednog ubojstva, kojem svjedoči mlada Ingrid Knutsen (Brigitte Nielsen). Ingrid počinje dobivati brojne prijetnje, a jedini tko je može zaštititi upravo je Cobra.
Temeljen na hit romanu 'Fair Game' Paule Gosling, 'Cobra' je jedan od najslavnijih i najboljih akcijskih naslova osamdesetih godina, zlatnog doba žanra. Sylvester Stallone upravo je tada bio u naponu snage i na vrhuncu slave, nalazeći se usred snimanja 'Ramba' i 'Rockyja', dvaju ključnih serijala koji su ga proslavili, pa je i ovdje na visini zadatka, te se teško dosjetiti tko je mogao bolje i preciznije utjeloviti nezaustavljivog Cobru. Atmosfera straha koju redatelj George P. Cosmatos postiže brojnim mračnim kadrovima i klaustrofobičnim rakursima doprinosi uvjerljivosti ovoga sjajnog filma, koji, osim akcije, nudi i upozorenje na tada rastuće neonacističke sklonosti pojedinih kriminalnih organizacija.


Post je objavljen 20.06.2007. u 00:47 sati.