Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slonic

Marketing

strava

ovo je kopiran članak za one koji ga nisu pročitali a imaju žensko dijete, ili imaju prijatelje koji imaju žensko dijete........moram priznati da me je osobno zgrozilo, jer gdje ima dima ima i vatre.......


ŠOKANTNO U AMERICI TRI DJEVOJČICE PREMINULE OD ’GARDASILA’,
LIJEKA KOJI SE KORISTI I U HRVATSKOJ
U ljekarnama se prodaje ubojito ’cjepivo protiv raka’
Lijek protiv virusa HPV-a koji je u Hrvatskoj odobren u ožujku, i to nakon nečuvene medijske kampanje da ’liječi rak’, izaziva vrlo ozbiljne reakcije: konvulzije, paralize, poremećaje svijesti, abnormalnost fetusa i spontani pobačaj
Nataša ŠKARIČIĆ
Američka udruga za istraživanje korupcije u tijelima vlade Juidicial Watch 31. je svibnja na svojim stranicama objavila dokumentaciju o tri smrti povezane s cjepivom protiv HPV virusa ’Gardasil’ i 1637 izvješća o nuspojavama koja su upućena američkoj Food and Drug Administration.
Cjepivo je dvije godine hit u hrvatskim medijima koji su ga reklamirali kao "cjepivo protiv raka", a od početka godine i službeno je registirano na domaćem tržištu.

Terenske prijave
Juidicial Watch napominje da je dokumentacija zatražena od FDA u skladu s američkim zakonom o slobodi informiranja, a prikupljena je kroz Vaccine Adverse Event Reporting System (centralna datoteka prijava nuspojava izazvanih cjepivom) u koji stižu prijave terenskih liječnika iz cijele Amerike.
Pored smrti triju djevojčica u dobi od 12 do 19 godina, u VAERS su stigli podaci o 1637 reakcija na cjepivo, od čega je čak 371 kvalificirana kao ozbiljna. Radi se o uglavnom neurološkim komplikacijama kao što su konvulzije, paralize, poremećaji svijesti, sindrom Guillian-Barre, pareze facijalnog živca, itd. Od 42 trudnice koje su primile cjepivo, 18 je imalo nuspojave u rasponu od spontanog pobačaja do različitih abnormalnosti fetusa.

Katalog strave
- FDA-ov izvještaj o nuspojavama izgleda kao katalog strave. Sve državne i lokalne vlasti u kojima je Merck lobirao za službeno uvođenje cjepiva za mlade djevojke trebaju dobro pregledati ova izvješća. Čini se da je jedno nedovoljno ispitano cjepivo, koje izaziva opasne nuspojave, gurnuto na tržište kao čudotvoran lijek - izjavio je predsjednik Juidicial Watcha Tom Fitton.
Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode odobrila je početkom ove godine gardasil, nakon nečuvene medijske kampanje tvrtke Merc&co koja je proizvod diljem svijeta reklamirala kao "cjepivo za rak", iako je to potpuna medicinska besmislica. Naime, kao i svako drugo cjepivo, gardasil štiti od virusa, u ovom slučaju od humanih papiloma virusa tipa 6, 11, 16 i 18, koji samo u određenom postotku, i ako bolest nije liječena, izazivaju rak vrata maternice i genitalne bradavice.
U Hrvatskoj postoji ozbiljna namjera da se cjepivo uvede u obvezan imunizacijski program, kao što su to uradili SAD, Australija i Italija, a hoće li nova saznanja koja je objavio Juridicial Watch nešto promijeniti, protekli tjedan nije bilo moguće doznati. Naime, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i hrvatski Merck&co preko "Slobodne" su doznali za prijavljene nuspojave, a svoje su reakcije najavili za nekoliko dana.

Sukob interesa
Državni tajnik za zdravstvo Ante Golem tako je u svom odgovoru zahvalio što smo ga upozorili na otkrića Juridicial Watcha, najavivši da će Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi provjeriti sadržaj navedene obavijesti.
Na naša pitanja o otkrivenim nuspojavama kratkim je dopisom odgovorila i glasnogovornica MSD-a u Hrvatskoj Tatjana Tomljanović.
- Zahvaljujem na pitanjima. S obzirom na ozbiljnost navoda, žurno sam ih proslijedila u centralu radi prikupljanja informacija i zaključaka, te se nadam da ću vam moći najhitnije odgovoriti do ponedjeljka ili utorka.
- Ni MSD ni Ministarstvo zdravstva nisu mogli odgovoriti jesu li članovi Odbora za prevenciju raka vrata maternice u Hrvatskoj istodobno suradnici MSD-a, što znači da su u sukobu interesa ako odlučuju o sudbini proizvoda na našem tržištu.
Koliko je to važan podatak govori i činjenica da je članica Uprave Europske udruge za rak vrata maternice dr. Magdalena Grce, istodobno jedna od najzaslužnijih za promociju ’Gardasila’ u Hrvatskoj, na naše pitanje odmah izjavila da "ne vjeruje da je gardasil uzrokovao smrt" iako, po vlastitu priznanju, nije upoznata s navedenim slučajevima.
- Ne znam točno detalje, ali ne vjerujem da je cijepljenje uzrokovalo smrt triju djevojčica. Prije vjerujem da su u pitanju nesretne okolnosti nego kvaliteta cjepiva, jer je ono prošlo klinička ispitivanja na velikom broju pacijenata i pokazale su se samo blage nuspojave - kazala je Grce.

Bez preporuke
Upozorena da je neozbiljno komentirati slučajeve s kojima nije upoznata, Grce je dodala da cijela priča "sigurno neće olako proći" i da će se novosti o ’Gardasilu’ sigurno ozbiljno razmotriti.
Zanimljivo je da je američki Centar za informiranje o cjepivima još 2006. odbio preporučiti gardasil kao univerzalno cjepivo za djevojčice upravo zbog nedovoljnih podataka o sigurnosti cjepiva.


Lijek za djecu i žene mlađe od 26

U Hrvatskoj je ’Gardasil’ odobren u ožujku, kao prvo i jedino cjepivo za uporabu kod djece od devet do 15 godina, te u odraslih žena do 26 godina za prevenciju raka vrata maternice, prekanceroznih lezija i drugih bolesti izazvanih HPV virusom tipa 6, 11, 16 i 18.



Post je objavljen 19.06.2007. u 12:40 sati.