Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framabrist

Marketing

22,09,2006
Osnivački sastanak Frame bio je u samostanu u Zaostrogu.U susreti s Framom iz Zaostaroga razgovarali smo o budučnosti naših frama,te o budučnosti nastanka Frama u malim mjestima Makarske Rivjere.

01,10,2006
Kandidati Framice izrekli su na sv.misi da žele se truditi protiv zla i da će se trudit ispraviti neke svoje pogreške i navike u sljedečih nekoliko mjeseci.

16.10.2006
Međusobno upoznavanje kandidata za fRamu. Čitao se kratki životopis sv.Franje(Marko,Antonia,Ana-Marija,Andrea).Svi kandidati su trebali kratko sebe opisati po sljedečim natuknicama;
-najvažnija osoba na svijetu
-nešto što najbolje radimo(po našem mišljenju)
-što mislimo da bi naši prijatelji i Bog hjeli promjenit na nama
-koji su naši planovi z abudučnost
Fra. Bone je čitao svačije mišljenje pojedinačno,a ostali su morali pogađati tko je to.Imali smo malu zakusku i u duhu prijateljstva i veselja zapjevali nekoliko ljepih pjesama.
Na samom kraju sastanka Anđela je intervjuirala Antoniu o njenim planovima kroz daljni život.

19.12.2006
Fra Bone nam je iznio kako se trebaju ponašat kandidatu za Framu(u kući,školi,crkvi i u društvenom životu).TO je izazvalo burnu reakciju. Dosta efekata na kandidete ostavile su Bonine riječi o nepušelju i o nekonzumiranju alkohola.Osvrnuli smo se i na njegove riječi o poštovanju nastavnka i pričenju na satu što zna završit nečijim omalovažavanjem.Kako se s tim nositi.Zaključili smo da je važno odgovorno se ponašati prema zajedničkim akcijama(dolazak na zbor i Framu,božične prestave).Na kraju smo izabrali:

-Prijetsjednicu Frame: Andrea Franić
-Potprijetsjednicu Frame: Antonia Veža
-Zapisničar: Ivona Kosović

viječnici:
-Liljana Veža
-Franka Veža
-Ana Franić
-Josipa Veža

duhovni voditelj:
-Marko Miošić

Koordinator:
Fra Bone Bilić

Fra Bone nas je upozorio da te kandidate ubuduče treba slušati .Zaključeno je da novoizabrani članovi dogovaraju buduče sastanke Frame

20.01.2007
Odabrani su članovi za grupe u Frami(po vlastitom nahođenju):
LITERARNA:
-Andrea Franić
-Marko Miošić
-Antonia Veža
-Ivona Kosović

UMJETNIČKA:
-Andrea Franić
-Marko Miošić
-Ana Franić
-Marta Veža
-Franka Veža

KARITATIVNA:
-Andrea Franić
-Franka Veža
-Ante Veža
-Ksenija Aleksić
-Marina Martičić
-Neda Aleksić
-Ivona Kosović
-Ana Franić
-Marta Veža
-Petra Vežić
-Ivana Miošić
-Ivan Martičić
-Marina Variščić
-Liljana Veža
-Anđela Grgić
-Dario Sinković
-Marko Miošić

Fra Bone je pohvalio kandidate koji su bili na Bingu koji se održao06.01.2007. u Bristu u župnoj kuči.Naime,nisu bili sebični i ako bi nekoliko puta pobjedili,odustali bi ili čak dali svoju nagradu nekom drugom.Dario Sinkovič pripremio je mali tekst u kojem se govorilo o tome kako jedan čovjek može prevagnut čitavu vjeru i dobrom i lušem smislu.Razgovaralo se o grešnosti u svijetu.
Čitala su se pravila ponašanja i zapovjedi Framaša.Dopali smo u temu ogovaranja te zaključili kako je to loše za čovjekovu vječnost.Razišli smo se razmišljajuči i razgovarajuči o ovom poučnom sastnku.

24.02.2007
Fra Bone nas je nakratko pozdravio i predložio da poslušamo što je pripremljeno za ovaj sastanka. Glavna tema je bila nepravda i razne vrste nepravde kao što su ogovaranja,dvoličnost,laž i ljubomora.To smo nakratko i prokomentirali , no osječali smo da nemamo što dodati.Druga tema bila je višija propasti koju je kao i prvu temu pročitao naš duhovni vođa Marko Miošić.Ta je tema imala dosta komentara koji su večinom bila protivna tom članku.Nakon toga vadili smo papiriče sa imenima članova i koga izvučemo za njega smo se trebali molit tjekom korizme.Fra Bone je primjetio da smo poprilično ogladnjeli pa je naručio pizze za sve nas.Na samom kraju posjetili su nas naši prijatelji iz Frame Zaostrog i njihov vođa,gvardijan Fra Ivica.

25,05,2007
sastanak je održan uoći nacionalnog sastanka Frame u Rijeci ,pa su , ečine tema i bile vezane za odlazak u Rijeku. Zapisani su kandidati koji idu u Rijeku,čitao se plan programa trodnevnog susreta i odabrane su boje majci,što je prošlo uz malo neugodnosti.

09.06.2007
Razgovarali smo o tome da bi se trebali malo češče sastajati.Frama se nebi smjela svesti na sama putovanaja.Fra Bone nam je priopčio da će nas posjetiti mandolinaši iz Vrgorca.

16.06.2007
dogovrali smo se oko marša za Asiz,umjetnička grupa,zapravo Marko je donio jednu sliku koje prikaziva svetište Majke Božije Trsatske iznad kojeg se nalazi križ sa Duhom Svetim. Opet nas je jako malo došlo na framu. Nadamo se da će vas sljedeči putt biti više...


Post je objavljen 18.06.2007. u 22:50 sati.