Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/princezafiona

Marketing

alternativna medicina

jeste li svi vi sa skoliozom, pokusali izbjec operaciju posto poto. e ja jesam, iako gledajuci danas s ove distance, ne bi bila.
ne bi podnjela sve one grozne dane u bolnici, sva ona gipsanja i sve steznike, ne bi li pokusala ispraviti kraljeznicu.
neki kazu da se moze vjezbom nesto napraviti, neki kazu suprotno.
svatko je individualan. i normalno je da ce covijek pokusati prvo sve da ne dode do operacije, ali ako se mora, mora se i to.
ali danas da mi je ova pamet, a one godine, no way….
sjecam se maminih pokusavanja, moga negodovanja.
najkomicnije od svega je to alternativno pokusavanje ispravljanja kraljeznice.
nije da ne vjerujem u to, stvarno nije, ali kao sto ima ljudi koji znaju sto rade, tako ima i onih koji ne znaju…
mamina kolegica nije mogla imat djecu, a neka zena koja lijeci je dosla u nas grad u neki hotel, pa je mama htjela i mene odvest tamo.
naravno bila sam protiv toga, ali bila sam i premlada da bi se uspjela oduprijeti.
to je bilo krajem 80 ih i koliko se mogu sjetiti sjecam se hotela iako ne znam koji je bio. nabili smo se svi, hrpa starijih zena koje ju mole za ovo, ono…
kad je dosla do mene samo mi je par puta drzala ruku na ledima…. i to je to.
danas mamila kolegica ima sina, jeli joj zena pomogla ili nije ne znam i ne bi ni ulazila u to. uglavnom meni nije pomoglo.
e kad je to zavrsilo, nekoliko godina iza toga opet u neki drugi hotel dolazi ekipa. bavili su se bioenerfijom, kiropraktikom i jos nekim stvarima. mislim da je to bilo 94 god. i jos gore, ja sam bila malo starija i vidno sam se bunila protiv odlaska, ali naravno nije mi uspjelo.
e ovaj put su mi istezali kukove.
ne znam kako se to zvalo, legla bi na jedan bok, onda bi mi taj covijek uzeo nogu i krcnuo s kukom, onda tako drugu i to je to. i tako sam danima isla na to. grozno mi je to bilo.
naravno ni to mi nije pomoglo. stvar je u tome sto dan danas kad napravim neki korak malo brzi cujem kako mi kukovi kvrcaju.
opet kazem vjerujem da negdje na svijetu ima neko ko bi znao na takav nacin lijeciti, ali sam sigurna da ih nema tkoliko koliko ih se danas prikazuje…. eto mozda je kome pomoglo… ne zelim nikoga podcjenicat, ali meni nije.
najsmjesnije je bilo sto je tad i moja baka htjela poc sa mnom na bioenergiju, a zavrsila na kifopraktici. umrla sam od smijeha kad je izisla sva izlomljena…


Post je objavljen 18.06.2007. u 09:58 sati.