Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flatteri

Marketing

Pas na dijeti!

Mnoge vlasnike muči jedan problem, pretilost pasa. Pročitajte ovaj post i sve ćete saznati!!!


Pas na dijeti!njaminjaminjami


Debljina može potaknuti ili pogoršati čitav niz zdravstvenih problema,primjerice rad srca...
Kod debelih štenaca povećana je i veličina i broj masnih stanica,kod odraslih pasa uzrokuje fizičko povečanje masnih stanica tj. samo njihova veličina.
Popularno je vjerovanje da ako pas uživa u svojoj hrani da je ona za njega dobra i hranjiiva;no to nije nužno točno.
UZ naš moderni način života,gdje i muškarac i žena često rade po cijele dane,a ukućani su odsutni kako ugurati vrijeme za šetnju psa između ostalih kućanskih poslova???
Za dobar provid psu ostaje samo jedan dan u tjednu,a i to ovisi o dobrom vremenu.
Zapamtite i stalno držite na umu da su ciljevi prehrane kod pasa snabdjevanje energijom i i izgradnja stanica za rast kod štenadi.
Kao i kod ljudi,energija koja se ne potroši pohranjuje se kao mast.
ako je vaš pas pretil posjeetite prvo veterinara da isključite neke bolesti zbog kojih je možda došlo do debljanja.Razradite programe šetnji i aktivnosti.Ukoliko ga hranite gotovom kupljenom hranomodlučite se za laganiju varijantu koja ima smanjen kalorični sadržaj.
Ako mu sami kuhate smanjite pseće obroke količinski postepeno, sve dok ih ne smanjite na 60% količine hrane koju je dotada jeo(ispod togpostotka nemojte ići).
Treći način je da mu povrčem nadomjestite do polovine od pretežno škrobne hrane ako je slažete sami ili do polovine uobičajene hrane za pse.



Post je objavljen 17.06.2007. u 22:24 sati.