Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ramboa

Marketing

Kulko-tulko, čovika veseli

g.Predsjednik vijeća: Gospodo, dopustite mi da otvorim ovu sjednicu i da istaknem kako se ona prenosi putem Radio Ogulina, zato pazite kaj divanite. Danas ćemo imati samo jednu točku Dnevneg reda, a to je rebelans proračuna za ovu godinu, pa stoga dajem riječ g.Gradonačelniku. Evo sada vami ovaj mikrofon g.Gradonačelniče.
g.Gradonačelnik: Ja bi vas sve pozdravil i rekal bi vam bog daj sreću i zdravlje. No, da se mi privatimo posla i da vam ja velim kaj je to bilo na poglavarstvu zadnji put i ono o čemu ćemo mi danas govorit. Daklem tema nam je rebelans proračuna za ovu godinu, zato kaj smo dobili još 6-7 ili 8 milijuni kuni od PDV-a, tj. od onega poreza na dohodak, odnosno na dobit, a to je ono kaj je Vlada nama i govorila da ćemo dobit kad oni naprave preraspodjelu ti novac za to kaj mi spadamo u onaj nekakav gospodarski pojas, tj.ono brdsko planinsko područje. Mi smo se dogovorili na Poglavarstvu da ćemo te novce podilit tako, da ćemo milijun kuni dat ind. zoni da pokrpaju one rupe kaj su se tamo dogodile, druga dva milijuna ćemo dat za Tenisku dvoranu da platimo čovika da nam da tu uporabnu dozvolu već jedanput i da moremo reć da se ta dvorana otvorila, zatim ćemo dva milijuna dat za park,a ostalih 6-7 ili 8 milijuni ćemo preraspodjelit za naše troškove...
Desire T: Mi iz oporbe smo suzdržani, jer ovaj rebalans nije ni razvojni niti će donjeti napredak Gradu ni smanjenje stope nezaposlenosti.
Kuby V: Mi smo protiv.
g.Gradonačelnik: Oprostite ja ovde moram intervenirati. Znate kaj, ja moram cjelokupnem pučanstvu objasnit, aaa.... da meni ni jasno zač ovi iz oporbe nikad nimaju razumjevanja za ovaj,.... sve ono kaj mi delamo za dobrobit Grada. A to ni malo. Pa gledajte, aaaa... mi smo krenili u fasade kako bi ponudili najbolje riješenje za ovaj,... kolektor koji nam je donesal vodu u sve krajeve naše lokalne samouprave u kojoj još park moramo sredit kako bi ovaj, kako bi mogli stvorit preduvjete za rad gospodarskih objekata, od kojih je knjižnica svakako na prvem mestu, jer odma će tuj biti i školska-sportska dvorana koja neće ovaj,aaa... bit školska , nego gradska, a nami ovaj prostor ni više adekvatan za održavanje turniri u beli, graničaru i ping-pongu, a kamoli za sjednice jer je skučen, a da pritom ne spominjem Sodol. Nadam se da sam bil dovoljno jasan i da ćedu naši slušatelji prepoznat kulko je ovaj grad samo napredoval od kad smo mi na čelu. Dakle to ni samo to ima tuj još dost točki koje ja nis stigal spomenit, i to zato kaj će sad podne.
Toma R: Tako je g.Gradonačelniče. Ja se slažem s vami i još bi til dodat da je sve ovo istina kaj je g.Gradonačelnik rekal. Je, majke mi. Evo podne samo kaj ni.
Desire T: A šta ste vi sad rekli?
g.Gradonačelnik: Ha,ha...pa jedino vami ni jasno. Rekal sam da Sodol ide isto kao što smo lani i preklani govorili da kino moramo sanirati jer nam dolaze Dani grada i ove i iduće godine, a za takve svečanosti trebamo imati domjenak na kome ćemo prezentirati zatvaranje ove ulice od Hačka pa prema doli, da građani znaju zač smo ulagali u razvoj Kranjčevke, a nadasve u podizanje svjesti o ekološkoj katastrofi koja nam preti ako ne izgradimo POS-ove stanove, zato kaj se brinemo i o temu u Vodovodu i kanalizaciji i o temu smo to razmatrali već kako dalje pa smo si rekli ćemo li? - ćemo. I kaj sad tu ni jasno?
Desire T: Sve.
Želja Be: Mi smatramo da je rebalans proračuna provediv i ispravan jer pokazuje i dokazuje da se o svemu gradske vlasti brinu zarez a i mi smo dio tih vlasti zarez što nikako nije za zanemarit zarez ako se uzme u obzir činjenica da smo i mi svojim zalaganjem svestrano pripomogli preraspodjeli ovih sredstava točka svakako treba uzeti i u obzir razvojni segment ovog rebalansa koji će nam omugućiti stvaranje svih potrebitih uvjeta za razvoj kratkoročnih i srednjoročnih planova kojima omogućavamo vlastiti razvoj našeg grada i njegovo uspješno prezentiranje u samom središtu istog kako njegov put ka promicanju istine prava i pravaštva nikad nebi bio zaustavljen točka u Osijeku dana dvanajstog lipnja dvije tisuće i sedme godine zarez za doma smo spremni zarez glavni stožernik glavnog stana magistar Anto.... Eto toliko od nas. Dakle mi smo isto kao i adeze.
Neno W: Ja bi ođe ćeo dodati da se zavaljujem Gradonačelniku na pomoći što nam je da, kade nam je ona bila najviše potrebna, a to je vajek. Posebno fala na novom vozilu za devede vatrogasce, đe sam ja šef, jer će nam ono dobro doći ako đe šta plane, e. Isto tako fala i za pomoć našemu lovačkome društvu, đe sam ja šef, i vijeću manjine, đe sam ja isto šef. Fala vam i na izboru na funkciju u poroti, đe sam ja jedan od šefova, i na svim ostalim funkcijama. A što se tiče proračuna, pa valjda je jasno svima da smo mi za, jer đe bi mi bili kad bi vajek bili protiv, pa zato i nikad nijesmo. Ja bi još doda da vaka suradnja između nas i adezea je najbolji pokazatelj suživota na ovijem prostorima. Drugim riječima dadni ti meni pa ću ja za te glasat đe god mogu i kad god zato ima potrebe i koristi. Fala. E još nešto, evo umalo zaboravi. Ono što piše onaj Feral i Novi list, nije istina. Mi sade imamo izbore pa zato oni to sade pišu, a ne poslje, ali ja se nadam da će nas naš koalicijski partner, a to svi znamo da je adeze, podržati prilikom prebrojavanja glasova. Fala još jednom.
g.Gradonačelnik: Eto vidite kako se more lipo delat, samo kad se oće. Ja sam primetil da oporba koristi to kaj se ova sjednica prenosi i...i...i...u eter, jer oni oćedu ovim putem mukte dojt do želji i pozdravi, al to gospodo tako nejde. I mi platimo kad ćemo da se nešto lipo o nami reče na radiju ili ovaj....kad ćemo da nam se pusti kakva lipa pjesmica. Ni to ni nami palo s neba. Ili kako ona narodna poskočica, ovaj...poslovica veli: "Ki pod drugem jamu kopa, neko zrno najde..." il tako nekako, kaj ja znam. Dakle gospodo vijećnici, da se mi vrnemo na ono zač smo tuj, tj. na proračun. Proračun jeee...ovaj....je dobar. Tulko o temu.
Toma R: Ja bi se til javit za reč, ako more?
g.Predsjednik vijeća: Izvolite g.Toma.
Toma R: Ovaj rebalans proračuna je dobar. Hvala.
Neno W: Ja bi ćeo reći da treba ljudima kazat đe smo mi do sad tolke milijune sprašili. E pa ljudi, mi smo to sprašili tamo đe je bilo najpotrebnije. Tako nek se zna. Ja sam vajek bio za transparentnost iskorišteni srestava, pa sam tako i sade.
g.Gradonačelnik: Da se nadovežem na našeg Nenu, mi smo milijune spremili ...ovaj...dal se ovo još prenosi na radiju?..ne više...onda dobro. Dakle, mi smo milijune zatrpali pod zemlju. Zato ovaj kolektor i kopamo već par godin, jer kako kaj dojde novac tako mi lipo...lopatu u ruke, pa pod zemlju s njimi. I to na više lokacij. Tako ako ki krene rovarit protiv nas da najde samo jednu rpu, a ostale da nami ostanu za kašnje. Danas-sutra kad projdemo u penziju biće za svakeg po malo. Ja znam da to ni puno, al kulko-tulko čovika veseli, kaj ne. Ajmo sad glasat. Ki je za rebalans?


Post je objavljen 14.06.2007. u 13:53 sati.