Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Novaca nema, ali zato ima bahatosti

Božidar Kalmeta stjeran je u kut i na svako neugodno pitanje odgovara sve nervoznije i nervoznije. Tako je bilo i na jučerašnjem aktualnom satu sjednice Sabora kada je na jedno očekivano pitanje zastupnika Ivice Pančića, Kalmeta naprosto podivljao i počeo iznositi stvari koje nemaju apsolutno nikakve veze s pitanjem.

No nije to jedina Kalmetina reakcija. Kako se nalazi na mjestu ministra koji odlučuje o ogromnim svotama novca i kako se sa svakim novim natječajem cijena probija sve više i više, a radi se u milijunskim iznosima, Kalmeta je odlučio boriti se do kraja. Tako je organizirao i tobože spontano javljanje koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata koja poručuje Pančiću da je nepoželjan u Zadru i da ostavi Kalmetu, jer da oni stoje uz njega.

Zanimljivo kako ta ista koordinacija nije stala uz invalide poput Joška Deme i Ante Perice (očito ih udruga smatra manje vrijednima od jednog ministra) kada se zapošljavalo ljude u HAC. Javna je tajna da su po raznim vezama zaposleni i uhljebljeni u HAC mnogi članovi HDZ-a kao što su Josip Odak, Željko Krapljan, Stjepan Klarić, Svemir Vrsaljko, Mato Jukić, Ivan Čikara, Zdenko Bulić i drugi (potpuniji popis s opisima funkcija i veza možete naći na www.pollitika.com), dok u isto vrijeme invalidi poput Joška Deme i Ante Perice nisu dobili posao jer su im, kako kažu iz HAC-a, „zagubili molbe“. O tom slučaju pisala je i Slobodna Dalmacija.

Više o događajima na temu istupa Kalmete u Saboru možete pročitati i na stranicama www.business.hr


Post je objavljen 14.06.2007. u 09:02 sati.