Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rant

Marketing

OGFB

zongliranje

Da se vratim malo rantanju... Danas je zadnji dan OGFB-a. Ha, kladim se da nemate pojma kaj je to! (Neznalice jedne!)

OGFB je Ogulinski festival bajke. Trajao je nekih tjedan dana ili malo više, ove godine po drugi put. I baš s nećkam da li da idem ili ne. Jer raspizidili su me ogulinci - misle da su za bajke zainteresirani samo klinci. (look, it's ryhmes. i think i might be going insane.)

Ne, zbilja, ako ti je cilj "da kroz slavljenje bajke i bajkovitpg stvaralaštva potičeš, ostvaruješ i pokazuješ umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima" onda nemreš napravit xy radionica za djecu u kojima ih učit radit "vještičje" frizure i prikazat xy kazališnih predstava za klince iz osnovnih škola. Jerbo ti nije progrma ni za mlade ni za odrasle. Mislim, rock koncert lokalnog no-name benda nije zabava vezana uz bajke. Osim ako su tak loši da ih može spasit jedino neka dobra vila. isto kao što ni slušanje digeridooa nije bajkovita zabava za odrasle.

Zašto nema IBM ture po Ogulinu? Da, napravili su "rutu bajke" i da, to je fakat mrak. No, ja želim da mene kad krenem na tu rutu, na njenom počektu dočeka kostimirana djevojka, "Ivana Brlić Mažuranić" i da me po istoj profura. Ne mora bit besplatno, ali mora bit živo i zanimljivo - da se svidi djeci, te duhovito i pametno - da se svidi meni.

Zašto nema radionice pisanja bajke i za osnovnoškolce i za srednjoškolce i za odrasle?
Zašto nema radionice oslikavanja bajki za sve uzraste?
Zašto nema predavanja o različitim tumačenjima bajki?
Zašto nema predavanja o utjecaju bajke na živote djecei odraslih nekad i sad?
Zašto nema festivala filmova rađenih po bajkama, a koje je napravio somebody other than Disney?
Zašto nema prestavljanja nacionalnih bajki?
Zašto nema promocija domaćih knjiga bajki?
Zašto nema godišenjg natječaja za najbolju bajku?
Zašto, kad sam već on a roll, nema godišnje zbirke bajki?
Zašto nema treasure hunta s cool nagradam po motivim Ivanin priča po Ogulinu? I za velike i za male?

Zašto svega toga nema, a cirkusa i žongliranja ima? Kako je cirkus bajka?

Mislim da znam sada što me toliko ljuti - radna pretpostavka po kojom je ovaj festival složen jest da samo djeca bajke čitaju i vole, i da tu odrasli nemaju kaj radit, a pogotovo ne daj bože traži neki sebi primjeren on topic sadržaj i da sve što se s bajkama može činit jesu kazališne predstave. Za djecu, naravno.



Post je objavljen 17.06.2007. u 07:02 sati.