Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ivanpavao2

Marketing

Čudo zagovorom Ivana Pavla II.?

Robert Kubica, vozač Formule 1 koji je na Velikoj nagradi Kanade doživio stravičnu nesreću, a bez velikih zdravstvenih posljedica, posvjedočio je kako se prije svake utrke pomoli papi Ivanu Pavlu II.

Kaciga vozača Formule 1, nesreća s udarom u zaštitne ograde pri brzini od gotovo 300 kilometara na sat na Velikoj nagradi Kanade i svakodnevna molitva sluzi Božjem Ivanu Pavlu II. Svi ovi elementi mogli bi ući u službene spise kauze za proglašenjem blaženim pape Ivana Pavla II., javlja portal Petrus, a prenosi Hrvatski katolički radio.

Izjave pilota Formule 1 Roberta Kubice, rodom iz Krakova, grada gdje je svojevremeno nadbiskup bio sam Karol Wojtyla, mogle bi biti priložene spisima kauze. Kako je poznato, tijekom nedjeljne utrke za Veliku nagradu Kanade, Kubica je izašao sa staze. Njegova formula se raspala i svi su vjerovali da je mrtav. Srećom prošao je s ogrebotinom na nozi.

Na pitanje poljskih novinara kako to objašnjava, prostodušno je odgovorio: “Ne znam. Sigurno je da se uvijek molim Ivanu Pavlu II, koji je navijao za mene još od vremena kada sam bio amater. Na kacigi sam upisao njegovo ime. S njime sam bio na hodočašću Majci Božjoj u Jasnoj Gori, i prije svake utrke povjerim se njemu“, posvjedočio je Kubica.


Post je objavljen 13.06.2007. u 17:17 sati.