Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svaasta

Marketing

Ludi Carevi II.

Donosimo vam nove povijesne ličnosti i njihove bizarne pothvate i činjenice!

Grči je zakonodavac Drakon bio veoma strog. i najmanje je prekršaje dao kazniti smrću. Jednom je zgodom pred njega stao osuđeni 5-erogodišnjačić koji je nehotice razbio jedan stup koji je ranio prolaznika. Iako su mu svi predlagali da pusti nestašno dijete, Drakon mu je pred svima odrezao glavu kako nitko ne bi posumnjao u njegovu politiku.

Bizantska carica Teodora imala je sina kojeg nije htjela. Prokrijumčaren je u Arabiju prije nego li ga je uspjela ubiti. Kada je navršio 14 godina vratio se da upozna majku. Više nikada nije viđen.

Atila Hunski obožavao je piti ljudsku krv i jesti sirovo ljudsko meso.

Kineski car Šimin Li je , kako bi se domogao prijestolja, pobio svu svoju braću i njehove obitelji, a oca je dao živoga ispržiti.

Bizantski car Vasilije II. Veliki pobijedio je makedonskog cara Samuila i izvadio svim vojnicima oči. Tek je svakom stotom ostavio jedno oko kako bi mogli voditi oslijepljene kući. Legenda kaže da su nesretnici padali niz stijenu vičući: "Oh, hrid!". Tako je Ohrid dobio ime.

Rimski car Hadrijan imao je ljubavnika, mladića po imenu Antinoj. Povjesničari tvrde da su se toliko voljeli da su danonoćno vodili ljubav. Kada je Antinoj umro, Hadrijan mu je sagradio hram i proglasio Bogom.

Toma de Torquemada bio je najveći španjolski inkvizitor koji je na sljedeće načine tjerao ljude da postanu katolici: - Škripcima je gnječio nokte na prstima.
- Kožu im palio užarenim šipkama.
- Pekao ih je nad vatrom.
- U grla im ulijevao vodu dok se nisu ugušili.
- Vješao ih za ruke, a na zglobovima im stavljao utege.

Ruski je car Ivan Grozni, misleći kako jedan grad sprema urotu protiv njega, dao išibati građane do kostiju, čupao im kliještima rebra, kuhao ih u kotlu, pekao ih i sjeckao na komadiće. Ubijeno je 60 000 žena, muškaraca i djece. Ivan je također u bijesu ubio svog jedinog sina.

Nadam se da ste zgroženi jer biste trebali biti. Nije povijest zla, zli su ljudi (Užasi povijesti).

Napomena: Vjerodostojnost nekih informacija je upitna jer su povjesničari voljeli pretjerivati, a znamo kako povijest pišu pobjednici.



Post je objavljen 11.06.2007. u 21:13 sati.