Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unikatnaja

Marketing

...Želim da je moje nebo... plavo...

-„Drago društvo. Od noćas nastupaju promjene. Od sada više nisam Kap već.. hmmm hmmm… Mutikaša.“-stavlja šminkerske naočale na „skakaonicu“-„Nisam više Kap, tako malena, a s toliko snova. Već sam Mutikaša. Jedna i jedinstvena. Tako velika, a….“
-„Ma o čem ova trabunja?“- pokazao je Bimbo crnim palcem na Kap ispred ogledala, pogledavši Kapljicu koja je tako vjerno kopala po marelici, ne dižući pogled. Kao da su joj se plave oči zabetonirale na tu marelicu, naređujući prstima da kopaju što dublje da bi one vidjele što se krije ispod površine. Ako tako nastavi, mareličina koštica pretvorit će se u prah. Ako se koštica može pretvoriti u prah.
-„Ne znam“- rekla je kao da ju ne zanima ovaj svijet.
-„Ha?“- pogledala ih je Kap ispod naočala- „Šta vas dvoje ovdje radite? Znate da je…
-„ …nama, a pogotovo meni, zabranjen ulaz u tvoju sobu. Da znam.“- nastavio je Bimbo njenu dobro mu poznatu rečenicu.
-„Pa šta radite tu?“
-„Gledamo tebe kako se lijepo blamiraš.“- sada je prekrižio ruke na prsa. –„Kao i svaki puta. Samo znaš u čemu je razlika u ovim prošlim blamiranjima i ovoga sada?“- nastavio je Bimbo važno.
-„Ajde, prosvijetli me“- bahato mu odgovorila Kap gledajući ga i dalje ispod naočala sa rukama u džepovima od traperica
-„Stvar je u tome da“- počeo je Bimbo iskreno. Lamatajući rukama kao da lovi muhe po sobi ili miče sjenu sumnje sa sebe-„si u onim prošlim blamiranjima bila ti, a sada nisi. Kužiš? Sada nisi više Kap, nego osoba koja bi to htjela biti, a koja nije ti. Želiš se mijenjati. Zbog koga? Nama si dobra i ovako“- nasmijao se iskreno, i popravio svoju crnu šiltericu koja je uvijek okrenuta naopačke.
-„Idemo Kapljice. Ovdje smo završili“- zagrlio ju je oko vrata, a ona se poslušno okrenula od Kap i krenula s Bimbom u nove pustolovine, a da nije digla pogled sa marelice.
Kap nije mogla vjerovati. A mislim, tko i bi?
Skinula je naočale te ih bacila na krevet. Zatim se zavalila u svoju fotelju te glasno, na liniji, navila „We were born to be wild“.
-„Da, ja sam samo Kap. Tako malena, a s toliko snova“-promumljala je sebi u bradu. Stavila je ruke iza glave, zatvorila oči te se sama sebi nasmijala.


Post je objavljen 10.06.2007. u 01:11 sati.