Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/journaldeadoni

Marketing

Unificiranost ne pristoji čovjeku koji svoje stratifikacijsko mjesto pronalazi na fragmentima izvan margina prosjeka. Ona je namijenjena pandemičarima kojima su terminolozi nadjenuli eufemizirajući nadimak » normalisti «, a koji će, poput putujućeg trgovca, pokušati penetrirati u svaki dom a i u svojim će pokušajima pronalaziti uspjehe, jerbo bit će onih koji su putujuću prodaju jedva čekali, ne bi li i oni dobili svoje mjesto pod suncem u dugačkom lanacu proizvodnje i potrošnje.
Ti će » hipohondri « odvojiti i posljednji novčić od zuba, ne bi li kupili i najjeftiniju sitnicu tek kako bi ostvarili svoje potrošačke tendencije. I bit će konačno dio jedne velike sretne obitelji, gdje je svako dijete bezbrižno sretno i nema oca koji ubija svoje vlastito meso, u kojoj nema » rapid – eye- movement - a «, a kamoli samoaktualizirajućih gadosti koji su tek produkt antiklerikalnih nasilnika koji pak kvare njihovu nedužnu, pobožnu djecu.

I tako će, poput mrmora crnih, lakiranih muha, svi istovremeno sletjeti na hrpu kravlje balege i treperit će masnim krilima ne bi li tek dobili svoj dio ogromnog govna. Deblje će muhe stoga despotizirati one manje i , poput pravih apsolutista, precizno determinizirati socijalnu strukturu svojega roja.
I svi će imati svoje mjesto pod suncem. Ali, cijena će svakoga kvadratnoga metra biti toliko skupa da će špekulanti stimulirati svoje stado na zalaganje vjenčanog prstenja i realizaciju životnog kreditnog zaduženja.
I sve će parcele biti simetrične, baš kako trebaju biti. No, muha svoje govno nikad imat ne će. I to ne zato što ne može, već zato što je susjedov dio govna puno primamljiviji.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 07.06.2007. u 19:13 sati.