Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/pozitiveforce

Marketing

Nove akcije na pomolu

Evo još par hvalevrijednih obavjesti za sve ljubitelje održivog razvoja i DOP-a!!!

1. Nastavlja se ciklus radionica "Kako uskladiti primanja i troškove" koji je u 2006.g. mnogim našim građanima pomogao da se upoznaju sa čarima i mogućnostima financijskog upravljanja.

Hrvatska udruga banaka (HUB) i njenih devet banaka članica: Erste & Steiermärkische Bank, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Slavonska banka, Societe Generale Splitska banka, Volksbank i Zagrebačka banka, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), nakon uspješno provedene pilot faze, organiziraju u osam hrvatskih gradova (Dubrovnik, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Varaždin, Zadar i Zagreb) besplatne interaktivne radonice za građane u sklopu projekta "Upravljanje osobnim financijama". Ovo je prvi projekt u Hrvatskoj i u regiji koji je osmislio i proveo jedan poslovni sektor (bankarski) zajedničkom suradnjom više subjekata bez stavljanja naglaska na marketing ili prodaju proizvoda.

Informacije o početku projekta možete pronaći na stranicama Hrvatske udruge banaka (www.hub.hr)2. Ready Steady Go - Radionica o pokretanju programa angažiranja zaposlenika u zajednici

Iako u Hrvatskoj rijetko nailazimo na slučajeve organiziranog volontiranja zaposlenika poduzeća na nekoj akciji, moramo priznati da nama to i nije nepoznata praksa. Svi koji su radili u doba komunizma sjećaju se tada zvanih radnih akcija na kojima su svi uživali i bili ponosni na ono što rade. Danas takve akcije ponovo dolaze u modu (iako neki smatraju da su ih tek izmislili i postali jako pametni) i pokušavaju se kao model humanitarnog djelovanja u zajednici ponovo uveti u praksu. U ovom slučaju to nije više radna akcija, pa ajmo svi na janjetinu već se pokušava senzibilizirati zaposlenike i javnost oko određenog problema koji tišti našu lokalnu zajednicu.

Pa evo par informacija sa web stranice UNDP-a:

Program Ujedinjenih naroda za razvoj, u suradnji su Međunarodnim forumom poslovnih lidera organizira u srpnju u Zagrebu radionicu o pokretanju programa angažiranja zaposlenika u zajednici pod nazivom "Ready Steady Go"

Radionica je prvenstveno namijenjena kompanijama koje su zainteresirane razvijati programme angažiranja zaposlenika u zajednici, ali i nevladinim organizacijama zainteresiranim za kreiranje volonterskih programa za poslovni sektor.

Osim što će sudionici naučiti kako kreirati program angažiranja zaposlenika koji je usklađen sa strategijom poduzeća, potrebama razvoja ljudskih potencijala u kompaniji, a istodobno i potrebama zajednice, te će im biti predstavljeni najbolji primjeri partnerskih projekata, polaznici će na radionici imati priliku osmisliti konkretan partnerski projekt/e i definirati korake za provođenje projekata.

Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati na radionici, posjetite stranice UNDPa.
Detaljna informacija o mjestu i datumu održavanja radionice - uskoro!Post je objavljen 04.06.2007. u 12:54 sati.