Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supermama44opet

Marketing

POLITIČKO - APOLITIČNI POST

I tko mi je kriv da ipak tu i tamo ne mogu odoljeti iskušenju, pa zavirim u dnevnu štampu...pametna mama...

Dakle, otvorim jutros "Novi list", prve stranice, naravno, pune SDP-a i novoizabranog predsjednika...Vlatke Pokos i njenog jadnog, malog života nigdje...( usput, pitam se, kad se ja razvedem, ostanem bez krova i sredstava, da li će i meni netko promptno naći posao?).

Dakle, stranica 5.,tema "razgovor",naslov "HDZ-ova vlast je koruptivna", vodio ga je novinar Branko Podgornik. Između ostaloga, postavio je pitanje (citiram):
***
"Kako ocjenjujete uhićenje vozača ministra Božidara Kalmete, što je pokrenulo sumnje da se skupine u državnoj upravi bave namještanjem javnih građevinskih radova i reketiranjem?" (jel' još uvijek misle da smo imbecilni?!?)

Odgovor novoizabranoga predsjednika Zorana Milanovića (citiram):

"Nevjerojatno je da je ministar Kalmeta mogao uz sebe imati takvu osobu. Još je INTRIGANTNIJE PITANJE kako je vozač, KOJI MOŽE IMATI PLAĆU NAJVIŠE ČETIRI (4.000,00) ILI PET (5.000,00) TISUĆA KUNA, imao M O T I V A C I J U SVAKI DAN DOLAZITI NA POSAO.Kako to da ministar nakon toliko godina nije pitao otkud njegovom namješteniku sa TAKO S K R O M N O M PLAĆOM, tako velika imovina? U civiliziranim i uređenim društvima na takva pitanja moraju se dati jasni odgovori, ili se mora otići s dužnosti."

Novinar:"Znači, Kalmeta mora podnijeti ostavku?"

Milanović:"Najprije mora odgovoriti na ova pitanja. Sumnjam da na njih može imati suvisao i uvjerljiv odgovor."(završeni citati) (ma, zamisli !!)

***

Ma, pratila sam površno priču o izboru novog predsjednika SDP-a...čovjek je, recimo, moja generacija, novo lice, tako - recimo da izrečenim može "proći", ali zna se moj stav o povjerenju u političare...ne vjerujem nikome.Dok se ne pokaže..


Međutim, postavljam jedno pitanje, više pitanja:

Dobro, gospodine Milanoviću, zar ni Vi ne znate gdje živite?
Zar ne znate u kakvom financijskom kaosu živi ovaj narod čijeg ćete dijela politički opredijeljenih biti predsjednik?

Kakav motiv za odlazak na posao, i to svaki dan, bez petka, svetka, subote i nedjelje moraju imati ljudi koji rade za duplo i troduplo manje, a mnogi od njih tu crkavicu i čekaju mjesecima?

Kakve su Vam ovo izjave?

Ako ste na trenutak i bili osoba koja je možda mogla zadobiti povjerenje još jednog pripadnika stoke sitonoga zuba, nakon ove izjave, koja nije izvučena iz konteksta, čisto sumnjam da ću ozbiljno shvatiti bilo što izrečeno kasnije...



Žalosno i šteta.

I opet se ponovilo.


Post je objavljen 04.06.2007. u 09:51 sati.