Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glassanchi

Marketing

Biblija kaže... svečenik laže (3. dio)

Ovo je zadnji post u mojoj triologiji. Spomenut ću još jednom za sve čitaoce: nisam ja protiv Biblije i Boga-Vanzemaljca, ja pišem o lažima kojima nas crkva-svećenici zasipaju onako kako im to odgovara. Toćno je da takvo stajalište podupire i država, jer sve je to biznis, biznis je lova, a lova je da se troši za vlastite potrebe. Mali komadić kruha daju gladnima da im zamažu oći, a oni žive na kolačima. njami

CRKVENI BLAGDANI hrvatska

Božić
luka 2:8-11 pokazuje da su pastiri bili na poljima noću u vrijeme Isusova rođenja. Stada zimu provode u zatvorenim prostorijama, pa se iz toga odmah vidi da tradicionalan datum obilježavanja Božića, zimi, nije toćan.
"The encyclopedia Americana" nas obavještava: Razlog utvrđivanja 25.12. kao Božića pomalo je nejasan, ali smatra se da je taj dan odabran da bi odgovarao poganskim praznicima koji su padali u vrijeme zimskog solsticija, kad se dani počinju produživati, pa se time slavilo "ponovno rođenje sunca"... U to vrijeme odvijale su se i rimske Saturnalije, praznik posvećen Saturnu, bogu poljoprivrede i obnovljene snage Sunca. Za neke Božićne običaje smatra se da vuku korjen iz te poganske slave. (svezak 6 str. 666) Zanimljivo na kojoj se stranici to nalazi, na Sotoninom broju.
"New catholic encyclopedia" priznaje: Datum Kristova rođenja nije poznat. U evanđeljima se ne ukazuje ni na jedan dan ni na mjesec. Prema pretpostavci H. Usenera...a koju prihvaća večina današnjih izučavatelja kao datum Kristovog rođenja određen je dan zimskog solsticija 25.12 po julijanskom kalendaru, a 6.01 po egipadskom. Na taj dan, kad se sunce počinje vračati na sjeverno nebo, poganski poklonici Mitre slavili "rođendan nepobjedivog Sunca". Na dan 25.12. 274. Aurelije je objavio da je Sunce-bog glavni bog carstva i posvetio mu hram u Campusu Martiusu. Božić potječe iz vremena kada je kult sunca u Rimu bio naročito jak. (svezak 3. str. 656)

Uskrs party

U Novom zavjetu nigdje se ne ukazuje na to da se slavio Uskrs. Uskrs ima svoje porijeklo u velikom broju poganskih običaja kojima se slavilo povratak proljeća. Jaje je simbol klicanja života u rano proljeće... kunić-zeko je poganski simbol i uvijek je bio znak plodnosti (svezak 5. str.227)

Dušni dan-Svisveti zaliven

Dušni dan je dan u koji Katolićka crkva obilježava sjećanje na preminule. Elementi običaja povezanog s blagdanom Svisveti mogu se pronaći još u druidskoj ceremoniji iz predkrščanskih vremena. Kelti su imali praznike za dva najveća boga, boga Sunca i boga mrtvih zvanog Samhain, čiji su se praznici održavali 1. 11.,što je ujedno bio početak keltske Nove godine. Praznik mrtvih postepeno je unešen u kršćanski ritual (svezak 13. str.725). Takvi praznici, kojima se odaje čast "duhovima umrlih" kao da su živi u nekom drugom području, suprotni su biblijskom opisu stanja u kojem se nalaze mrtvi (Ps.146:4)

Nova godina i Valentinovo kiss

Prema "The world book encyclopedii" 46.g.pr.ne. rimski vladar Julije Cezar utvrdio je 1. sječnja kao Novu godinu. Rimljani su taj dan posvetili Janusu, bogu ulaza i početka. Mjesec sječanj-januar nazvan je po Janusu koji je imao dva lica, jedno okrenuto naprijed, drugo natrag (svezak 14. str.237)
Ista nas enciklopedija obavještava: dan sv. Valentina je blagdan u čast dvojce kršćanskih mučenika po imenu Valentin. Običaji vezani s tim dolaze od drevnog rimskog praznika zvanog "Lupercalija" koji se odvijao 15.02. Tim se praznikom slavilo Junonu, rimsku božicu žena i braka, i Pana boga prirode. ( Pan-osveži dan)

Duše i krv blabla

Crkva uči vjernike da životinje nemaju dušu, da su bezdušna stvorenja a demant tome je u Mojs. 9:4 "al ne jedite mesa s dušom njegovom", a to mu je krv. U 9:5 "jer ću i vašu krv, duše vaše iskati (tražiti). To znači: krv svake životinje koja nam služi za hranu, treba biti puštena u zemlju (u prah se vraća). Ne smije ju se koristiti ni kao piće ni kao jelo.
Kako sada objasniti transfuziju? Dajemo svoju dušu i primamo tuđu?
Kako objasniti katolićkom narodu koji obožava zimsku hranu: dinstano zelje, restani krumpir i pečene krvavice (kobasice napravljene od svinjske krvi-fuuuuj!) da čak i jedu hranu koja je protiv boga?

Vjerni moji čitaoci, sama sebi sam dosadila sa ovom temom i ne želim više pisati o Katolićkoj crkvi jer ne zavređuje ni moju ni vašu pažnju. Nadam se da se bar netko od vas zapitao "Što nam to rade, ispiru mozak i doje nam djecu a nisu majke nego naj češće psihićko poremećene osobe", "Tko nam djecu ući lažima"? Po Bibliji se ništa ne svetkuje ni ne slavi. Ima još blagdana koji naravno "svi" slave samo zato da se ne radi. Tijelovo 07.06.,Velika gospa 15.08.,Sv. Stjepan prvomučenik 26.12.,sveta Tri kralja 06.01.,pa Uskrsni ponedjeljak-dan poslije uskrsa promjenjivog datuma. U "ljepoj" našoj ima puno i državnih praznika (mislim pet) od kojih jedino priznajem Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 05.08. Kad padnu praznici na petak ili ponedjeljak onda je to raj u Hrvatskoj.

Moja molitva: "hvala ti Bože na toliko neradnih dana u Hrvatskoj, u kojoj ima skoro pola milijona nezaposlenih" thumbup

Ne volim hramove jer su ih izgradili sebi, ne volim licimjerstvo, ne volim kada se lopovi kriju iza dobročinitelja, ne volim svečenike, ne volim ništa što smrdi na ovozemaljsku crkvu. wave

Post je objavljen 09.06.2007. u 04:35 sati.