Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranormalnoiostalo

Marketing

Izvanzemaljci iznad Slavonskog Broda?

SLAVONSKI BROD - Nakon što je umirovljeni policajac Dario Džeba medijima ispričao tvrdnje kako je prije desetak dana vidio NLO iznad Slavonskog Broda, još nekoliko Brođana javilo se redakciji Večernjaka, koji u svom izdanju prenosio iste tvrdnje, pa se postavlja pitanje: jesu li izvanzemaljci posjetili i Slavoniju?
"Sve dok nismo u Večernjem listu pročitali svjedočanstvo Darija Džebe, koji je opisao neidentificirani leteći objekt koji je vidio na brodskom nebu, nikome se nismo usudili priznati da smo ga i mi vidjeli. Džeba govori istinu! U petak navečer (12. svibnja) leteći objekt klobučasta oblika, obasjan plavičastim svjetlom, kružio je nad Slavonskim Brodom. Letjelica je neko vrijeme lebdjela nad gradom, bez najmanjeg šuma. Jasno sam vidio svjetla koja su obasjavala trup letjelice", svjedoči jedan od Brođana za Večernji list.

Tog utorka, 12. svibnja, 38-godišnji umirovljeni policajac Dario Džeba iz Slavonskog Broda nije ni slutio da će iste večeri vidjeti nešto u što do tada nije vjerovao. Toplu i sparnu večer Džeba je sa svojom obitelji uobičajeno provodio sve dok mu supruga oko 19.50 sati nije rekla kako njihova kćer ima temperaturu te je predložila odlazak na Hitnu pomoć. Džeba se s time složio te je kćer i suprugu odveo na Hitnu, dok je on s obiteljskim psom pekinezerom Scoobyjem ostao čekati ispred bolnice. Čekajući povratak kući, Džeba je sjeo na nekakvu betonsku ploču, a Scooby se i dalje igrao. Iz bolnice je u jednom trenutku izašlo nekoliko liječnika koji su uzeli predah. Liječnici su se nalazili 30-ak metara udaljeni od Džebe, međutim čini se da ništa od onoga što je slijedilo u narednim minutama nisu vidjeli.
Dok je pogledom tražio Scoobyja, Džeba je pogled usmjerio prema bosanskoj planini Motajica iznad koje je ugledao oveći sivi balon koji je bio nagnut na desnu stranu.
Pomislio je da se radi o meteorološkom balonu, međutim u to nije bio potpuno siguran te je nastavio promatrati objekt. Svjestan da se toga dana u gradu održavala motorijada, Džeba je pomislio kako letjelica nadlijeće područje vezano uz taj događaja, međutim neobičnost njenog izgleda i transformacija iz jednog oblika u drugi nagnali su da i dalje zadrži pogled na njoj. "Balon" se nekoliko minuta lagano kretao, da bi u jednom trenutku počeo mijenjati oblik i iz kruškolikog se transformirao u oblik sličan cepelinu. Džeba je u jednom trenutku pogledao prema skupini liječnika, međutim čini mu se kako oni s mjesta na kojem su se nalazili nisu ništa vidjeli. Kako je NLO sve više mijenjao oblik te se kretao u pravcu mjesta na kojem se Džeba nalazio, on je sve više postajao svjestan kako se ne radi o balonu niti običnom cepelinu već o nečem vrlo neobičnom. "Za vrijeme rata bio sam artiljerac na protuavionskom topu i znam procijeniti visinu i brzinu letjelice. Znam što je visina od 9 tisuća metara koliki je bio krajnji domet topa koji sam opsluživao. Vjerujte, ovo se nalazilo na visini puno većoj od 9 kilometara, a svejedno je bilo ogromno. Nema teoretske šanse da je to izradila ljudska ruka, a ako jest onda svaka čast onome tko je to izgradio." - rekao je Džeba."Bilo je metalik sive boje, jako veliko i kretalo se jako brzo, gotovo brže od borbenog zrakoplova." - priča Dario, dodajući kako je sa zaprepaštenjem promatrao NLO koji je na velikoj visini išao prema njemu. Nakon što je letjelica došla iznad njega usporila je pa je nekoliko sekundi odozdo mogao promatrati njene brojne detalje kakve nikada ranije nije vidio. U jednom trenutku sjetio se iz džepa izvaditi mobitel kako bi objekt fotografirao, međutim šok i zaprepaštenje viđenjem uzrokovali su da se potpuno zbunio te nije uspio uključiti kameru mobitela i fotografirati NLO.

"Ljudi nešto vidim, jedva sam uspio reći. Zavukao sam ruku u džep, više me nije bilo briga za Scoobya, pomislio sam slikat ću to mobitelom i sa svima ću moći podijeliti ovo viđenje. Podigao sam mobitel u zrak i otvorio ga... Ovo što vidim sada se kretalo polako, bilo je sivo metalne boje, a ispod su bile kružno poredane lampice ljubičaste i svijetlo plave boje koje su žmirkale. Tresao sam se i nije mi bilo svejedno, sjećam se da sam tada rekao pa je li ovo uistinu ono što mislim da je. Izgledalo je kao da uzmete dječji kamiončić od jednog metra i podignete ga u visinu od desetak metara, tako se dobro objekat vidio. "Vidio sam sve detalje. Prolazio je polako i nikakav zvuk nije se čuo niti se vidio ikakav trag od ispuha motora. Lagano je plovio, a ja bih zaplakao od sreće što sam odabran da to vidim. Prednji dio je imao oblika trokuta, koji su spojeni jedan do drugog, a sa strane je bio kao valovit. Dok je prolazio iznad mene vidio sam da nije gladak niti ravan te da ima udubljenja i izbočine. Strane koje su bile valovite bile su dulje od prednjeg dijela. Polako je i dalje plutao i to će mi uvijek ostati u sjećanju." - priča Džeba te izražava žaljenje što NLO nije uspio fotografirati. Pogledao je prema liječnicima ali oni nisu bili svjesni NLO-a koji je prolazio iznad njih. Letjelica je nakon toga ušla u oblak i polako nestala.... (vecernji.hr, index.hr)


Post je objavljen 04.06.2007. u 07:00 sati.