Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranormalnoiostalo

Marketing

Kako izgledaju?

Izgledaju li izvanzemaljci kao mi?

Da izgledaju jednako nama vrlo je nevjerojatno. Ne smijemo smatrati ljudski oblik univerzalan. Pogledajmo samo na našem planetu koliko ima različitih oblika života. Ipak, znamo da je život na Zemlji nastao negdje prije 3,5 milijardi godina. Razvijao se prvo kemijskim pa onda biološkim putem.

Ali ako u svemiru djeluju iste fizikalne i kemijske sile, krije li se tu činjenica da je život svugdje morao nastati jednakim procesima.

To bi značilo da izvanzemaljci izgledaju kao mi.

Svjedoci koji tvrde da su imali bliske susrete treće vrste opisuju izvanzemaljce slične ljudima, ali s nekim manjim odstupanjima.

Npr. Velike oči, mala usta, velike ruke, niski stas... Ne znači li to da su izvanzemaljci ''stariji'' od nas pa su evoluirali u nešto novo. Možda ćemo i mi ljudi jednom izgledati kao oni sada, a oni opet nekako drukčije.

Naš mozak ima samo 10 na 14. (1 pa onda još14 nula) živčanih veza, što ne znači da ne bi negdje u svemiru mogli postojati mozgovi s 10na24 ili 10na34 živčanih veza. Sposobnost takvih mozgova bila bi nevjerojatna. Mi ne bi mogli razumjeti niti njihova najjednostavnija razmišljanja.

Isto vrijedi za sve ostalo u tijelu. Sve bi moglo na neki način biti slično, ali drukčije.

Treba naglasiti da je naša biologija još neistražena i treba vremena dok se u potpunosti ne otkrije nastanak života odnosno njegov razvoj.


Post je objavljen 02.06.2007. u 16:09 sati.