Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wizardlady

Marketing

Foho chic

Iako ne pratim trendove niti modu, već oduvijek stvaram svoju- kombinacijom stvari pohranjenih u ormaru i trenutnim raspoloženjem, jutros mi je nakon prvojutarnje kave u ruke dospio jedan modni prilog iz dnevnih novina.
Listajući ga (samo da mi ugodnije prođe vrijeme na wc-u :)) naletjela sam na vrstu stila koji me je ugodno iznenadio.Cijela filozofija tog modnog pokreta me je fascinirala do te mjere da ću sada o tome nešto i napisati.

Naime pobornice kako piše u gloria IN-u tog novog trenda, nazvanog foho, preziru šminkerska mjesta, nose duge šarene haljine s izvezenim cvijećem, a najbolje se zabavljaju na rock koncertima i plešući bose na livadi.To je romantična hipijevska odjeća obogaćena etno-elementima. Baš po mom ukusu!
Dalje u tekstu kaže : Foho djevojka ( foho je dobio ime po engleskom izrazu folk culture) ovo ljeto neće provesti izležavajući se na egzotičnoj plaži, već plešući na blatnjavim livadama, na kojima se održavaju rock festivali.


Kad sam bila malo mlađa voljela sam obilaziti mjesta gdje se može nabaviti rabljena odjeća, a sada kada
za takve izlete koji zahtjevaju puno vremena istoga nemam, muka mi je kad si moram ići kupovati odjeću
za slobodno vrijeme. Kad obiđem cijeli grad uvijek na kraju završim u onim indijskim dučanima gdje ponekad mogu nači nešto i za sebe. Svi ostali butici nude ono što već imam prilike vidjeti na 90% žena koje sam netom srela na ulici. Naravno, službenu odjeću kupujem bez problema jer su to uglavnom jednostavne košulje i kostimići kojih ima svugdje. Veliki problem kao što sam već rekla nastaje kada kupujem odjeću u kojoj ću provesti godišnji odmor.

Hoću li sada postati foho žena? Ili će foho žena postati ja? Ne vjerujem, ali u svakom slučaju po prvi puta nakon dugo vremena sviđa mi se nova moda :)

"Djeca cvijeća su odrasla, razvila se u svoju osobnost i stil, ali nisu promjenila boemski način razmišljanja
i života" - kaže zvijezda filma "Kako se riješiti frajera u 10 dana".


Post je objavljen 02.06.2007. u 11:33 sati.