Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Obersnel o alternativnoj sceni

Značajan dio današnje redovite konferencije za novinare Vojka Obersnela zauzela je priča o značaju alternativne scene u Rijeci. Pa pročitajte:
Gradonačelnik je rekao da će mjesec lipanj biti bogat najrazličitijim događanjima od Riječkih ljetnih noći, Priredbe, Hartere i Ljeta na gradini te se time na najbolji način dokazuje da se od Rijeke stvara grad u kojem će za svakoga biti mjesta. Posebna pažnja se pridaje alternativnoj i nezavisnoj sceni.
Naime «Rijeka je zbog svoje tradicionalne otvorenosti uvijek bila mjesto koje je obilovalo aktivnošću nezavisne scene. Međutim u godinama tranzicije trebalo je vremena da se svi elementi grada prilagode novom sustavu, stoga se više pažnje pridavalo institucionalnoj kulturi. No, kako su se institucije stabilizirale i kako je rastao proračun došlo je do većih ulaganja u nezavisnu scenu, tim više što se ona savršeno uklapa u viziju razvoja grada prema urbanom turizmu.» rekao je Obersnel.
Naglasio je da kao što je Rijeka prepoznatljiva po instuticionalnoj kulturi tako mora biti poznata i po nezavisnoj i alternativnoj sceni i to je razlog što je Grad u posljednjih mjesec - dva finacijski podržao niz alternativnih kulturnih događanja, od muzičkih i likovnih događanja do tjedna suvremenog plesa. Također je izrazio zadovoljstvo što Rijeka svojim godišnjim nagradama vrednuje pojedince koji su svoje uspjehe ostvarili u alternativnoj kulturi, poput Leta 3 ove godine i Damira Urbana prošle godine.


Post je objavljen 01.06.2007. u 13:20 sati.