Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Gradsko vijeće, Let 3 i zdrava hrana

Sa aktualnog sata 20. sjednice izdvojili smo sljedeće:
Vijećnik HSLS-a Željko Glavan je pitao gradonačelnika je li primjereno da za, kako je rekao, dane Svida poklon građanima Rijeke bude koncert grupe koja je izdala album pod imenom «Bombardiranje Srbije i Čačka»? Gradonačelnik ga je upozorio na lapsus ustvrdivši da se manifestacija zove Dani Svetog Vida, dok je Svid gradski radio i dodao da navedena manifestacija ima religiozni i svjetovnu komponetu, te da se u sklopu nje želi pružiti atraktivan program svim skupinama građana, a ne samo određenim.
Glavan je također bio nezadovoljan što je grupa Let 3 svirala na dočeku nove godine, dočeku vaterpolista i sada ima besplatni koncert, a sve po trošku Grada, te se zapitao nije li razlog takvom protežiranju navedene skupine, to što je njihov član ujedno i vlasnik marketinške agencije koja je vodila kampanju vladajućoj stranci SDP-u za prošlogodišnje lokalne izbore?
Obersnel je odgovorio da nije istina da Grad financira samo nastupe Let 3-a, pa je naveo razne pop i rock koncerte i festivale, poput koncerta grupe Majke, Gibonia, Hladnog Piva, manifestacije Priredba, koje je Grad financijski podržao. A što se tiče sukoba interesa, odgovorio je da tvrtka što je organizirala kampanju «Hoću Ri!» za svoj posao je plaćena na transparentan način, a ne kao što su radile ostale stranke koje nije želio imenovati.
Glavan, inače liberal, također nije bio zadovoljan što se grad želi brendirati preko rock sastava i alternativne scene, a ne preko, primjerice, djece što osvajaju međunarodne i državne nagrade.
Obersnel je odgovorio da se grad brendira prema onome po čemu je prepoznatljiv, a kako je prepoznatljiv po rock i alternativnoj sceni nema razloga zašto se ne bi brendirao u tom pravcu, kao što nema razloga zašto ne bi i nagrađena djeca bila znak prepoznavanja grada.
Inače, jednoglasno je odlučeno da su Let 3 dobitnici godišnje gradske nagrade. Cijela redakcija im čestita na priznanju i želimo im nagradu za životno djelo.....ah da...i novi album bez cajka semplova.

PS
Zanimljivo je bilo pitanje jedne vijećnice zašto se djeca u osnovnim školama nezdravo hrane. Naime, djeca dobivaju marendu koja se sastoji od bijelog kruha, pašteta i hrenovki što je suprotno uputstvima nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Ipak, zanimljivije od samog pitanja i odgovora, koji je išao u smjeru "To je loše, ispravit će se..." bio je neki komentar kojeg sam načuo na balkonu s kojeg sam pratio sjednicu, a glasio je: "Trebalo je pitanje preformulirati u ZAŠTO DJECA VOLE HRENOVKE, PAŠTETU I BIJELI KRUH?"
Zdravog humora kao i zdrave hrane nikad dovoljno.
I tako to...

Post je objavljen 31.05.2007. u 13:40 sati.