Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Hitna služba

Pune novine i eter Vlatke i Dikana. Ima za svakog ponešto: o prodaji fotografija s vjenčanja, o Vlatkinoj familiji, o robnim markama Vlatkine odjeće, o Dikanovoj gušterači, o advokatima, o skidanju vjenčanog prstena pred kamerama. Ima i o teoriji sponzoruša, o pravim prijateljicama i o onim drugima, o policijskom privođenju u Bogovićevoj baš usred ugodnog ćaskanja s parlamentarnim velikanom …
Mene sve to skupa slabo zanima. Nisu me Vlatka i Dikan ni do sada pretjerano obavještavali o svojim planovima, pa ne vidim zašto sad moraju. Ali ajde.
Nego me drugo ljuti. Eto, rastava je neizbježna i piše Večernji da je sudsko ročište već sazvano te da će biti održano ovih dana. Ovih dana! Pa još se na stolu puši vruća juha što ju je Vlatka neki dan skuhala. Jedva da se Dikan stigao presvući nakon boravka u policijskoj stanici. I već ročište!
Inače se na sudsku pravdu čeka desetljećima. Suci ruše norme ko Alija Sirotanović, pa svejedno tek sad stižu na red predmeti iz devedesetih. Sudovi zagušeni, predmeti padaju u zastaru. Pošteni ljudi čekaju na rastavu godinama, kad dođu na red, više ni ne znaju zbog čega se rastaju. A Vlatka i Dikan, hop i evo ga: časni sude mi bi se rastali, ako može, sutra popodne bi nam najviše odgovaralo.
Meni to liči na sramotu. Ali ako je ipak u redu da se slavnima i zaslužnima malo izađe u susret, predložio bih sudovima da unaprijede poslovanje. Mogli bi osnovat službu za hitne intervencije, onako, kao kad ti pukne vodovodna cijev tokom vikenda. Dodatno, moglo bi se i oformit interventnu jedinicu za rastave po kućama. Ista bi dolazila na poziv i rastavljala na mah uz korektnu uslugu i umjerene cijene. Plus, kao znak pažnje, 20% popusta stalnim mušterijama.


Post je objavljen 31.05.2007. u 12:51 sati.