Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sferadionica

Marketing

Moć tamnog kristala

Idućeg ljeta u kinima možemo očekivati nastavak kultnog lutkarskog fantasy filma snimljenog davne 1982. godine, Dark Crystal, u kojem su lutke u stilu Muppet Showa pričale priču o jednom drugom planetu tisuću godina nakon što je jedan od Urskeksa oštetio tamni kristal. U nastavku zvanom The Power of the Dark Crystal animirane lutke i digitalne pozadine zamijenit će tradicionalno lutkarstvo.
Režiju i produkciju nastavka, The Power of the Dark Crystal, preuzima veteran animacije, Genndy Tartakovsky, poznat kao autor Samurai Jacka, Star Wars: Clone Wars i Dexterovog laboratorija.
Nakon što je 1981. objavljen, film Tamni kristal imao je veliki utjecaj na pop kulturu poput igre World of Warcraft (imena rase The Arakkoa i njihovog glavnog grada Skettisa), bendova Scissor Sisters (The Skeksis iz pjesme Return to Oz) i Genesisa (video Land of Confusion) pa Stephena Lyncha (pjesma "D&D" pjeva o tamnom kristalu), zatim serija kao što su South Park (epizode 309 i 1007 spominje Skeksis) i jedne od najboljih SF serija svih vremena Farscapea, u kojem se u nekoliko epizoda odaje ommage tamnom kristalu. Konačno, jedan od najpoznatijih američkih komičara John Hodgman spominje imena iz Dark Crystala u svojoj knjizi The Areas of My Expertise. NOSF...

Post je objavljen 31.05.2007. u 14:14 sati.