Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tau5

Marketing


24. svibnja 2007.

30. festivala hrvatske tamburaške glazbe


Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića
i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od 18. do 27. svibnja održat će se jubilarni 30. festival Hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. U deset dana, koliko festival traje, održao će isto toliki broj koncerata, a osim Osijek, festival su ugostili i Donji Miholjac, Vukovar, Belišće, Staro Petrovo Selo, Našice, Duboševica, Vinkovci, a festival je gostovao i u susjednoj nam Mađarskoj, točnije u Pečuhu.


U koncertnoj dvorani Marka Pejačevića u Našicama održana je natjecateljska večer 30. festivala hrvatske tamburaške glazbe, koju je izravno prenosio i Radio Našice. Sve nazočne pozdravio je potpredsjednik Županijske skupštine - Zdravko Vukić. Istaknuo je da je osamostaljenje Osnovne glazbene škole, koju je osnovala Županija, zahvala profesorima i učenicima koji su proteklih godina proslavili Našice diljem Hrvatske i Europe. Dobrodošlicu u naš grad svim je gostima zaželio gradonačelnik Krešimir Žagar. Našičkim je tamburaškim orkestrom ravnala Marina Kopri.

U sklopu glazbenog programa našeg orkestra izvedena je praizvedba "Fantazija za berdu" Danijela Koprija, a solist na berdi bio je Dražen Koprivčić . S orkestrom je nastupila i solistica Danijela Pintarić pjesmom "Slavonijo moja pjesmom me probudi". Orkestar je izveo i kompozicije "Razigrane žice" te "Šalu". Osim našeg, nastupili su i tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole iz Slatine te tamburaški zbor iz Virovitice. Voditeljica programa bila je Vlasta Ramljak.


I ono najbitnije: Tamburaški orkestar Tamburaškog društva "Dora Pejačević" dobio je 97,60 bodova (ZLATNA PLAKETA) te ZLATNU PLAKETU za praizvedbu!!! Dvije zlatne plakete... Trud se isplatio...


28. svibnja 2007.

Osijek


Razredni posjet Osijeku smijeh Išli smo u HNK gledat Hedu Gabler... Međuostalom (da ne ispadne da smo išli samo ludovat)wink

3. lipnja 2007.

Prva godišnjica bloga thumbup



Post je objavljen 29.05.2007. u 14:22 sati.