Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Suvremena plesna pedagogija – poziv


vrijeme: 28.5.2007. - 15.6.2007.
url: http://homepage.mac.com/kurtkoegel/

Majstorski tečaj suvremene plesne pedagogije organizira se na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Frankfurtu na Maini.
Rok za prijavu je 15. lipanj.


Naglasak tijekom programa bit će na istraživanju koje je rezultat umjetničkog razvoja; aktivno istraživanje inovativnih metodologija za podučavanje i učenje stimulira nove razvoje na području plesa i izvedbenih umjetnosti.

Danas se plesač poima kao misleća individua, te se kao takav razvija u svim aspektima tijekom svog obrazovnog procesa. Stoga je ključno njegovati sposobnost grupnog vođenja. Strogi zahtjevi struke traže suvremene učitelje koji su svjesni važnosti fizičkog zdravlja: prevencije od ozljeda, strukturni fitness, mentalno zdravlje, prehrana, njegovanje osobne energije.

Cilj majstorskog tečaja je razviti vještine nužne za učinkovito funkcioniranje u ulogama kao što su: sveučilišni profesor plesa, koreografski asistent, redatelj probi, trener grupe. Oni također mogu asistirati u razvoju novih ili postojećih programa. Prema kraju, organizirat će se temeljni tečajevi koji pokrivaju spektar menadžerskih i organizacijskih tema. Program će naglašavati znanje uz komunikacijske vještine i tehnike za vođenje diskusija i grupnog odlučivanja. Po završetku tečaja sudionici bi trebali imati izoštrene dramaturške senzibilitete te rafiniran kapacitet refleksije konteksta u kojem rade.

Sudjelovati mogu profesionalni plesači, performeri, koreografi i učitelji koji žele istražiti podučavanje, procese učenja i odnose prema umjetnički procesima u plesu i performansu. Sudjelovati mogu i studenti ili netom diplomirani.

Inicijativa se temelji na modelu 'istraživačkih ciklusa' koji uključuju kontinuiranu prezentaciju i publikaciju pisanih i praktičnih istraživanja; tehničke satove pokreta, seminare metodologije i pedagogije, seminare somatske osviještenosti i koreografske laboratorije kao procese reflektivnog učenja. Također, naglašava komunikaciju, donošenje odluka i multidisciplinarni pristup. Program nije usmjeren toliko studentima koji traže edukaciju, već samo-motiviranim pojedincima koji žele izazvati sami sebe unutar konteksta suvremenog učenja i kohezivne grupe.

Dva su elementa aplikacijskog procesa: preliminarno istraživanje i pisani rad (mora se poslati do 15. lipnja) te praktični procesi koji se prezentiraju 23. i 24. lipnja. Kandidati moraju poslati fotografiju (veličina kao iz putovnice), životopis, diplomu te popunjenu prijavnicu.

Prijavnica (pdf dokument, 61,23 kb)




Post je objavljen 29.05.2007. u 08:09 sati.