Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mylovegaara

Marketing

Zadnji post o Gaari

Pronalaženje Sasukea

Gaara, njegov brat i sestra se kasnije pojavljuju kao saveznici nakon što ih Peti Hokage zamoli da pomognu timu kako bi vratili Sasuke Uchiha-u. Gaara dolazi na vrijeme kako bi spasio Rock Lee-a od Kimimaro Kaguya-e, i time preuzimajući borbu zbog Leejevih ozljeda. Gaarin dolazak također označava mali pogled na njegovu novu osobnost, kao što njegovo lice pokazuje zabrinutost za Rock Leejevu dobrobit; glavni razlog je taj što Leejeve rane još moraju zacijeliti (one koje mu je nanio Gaara). On uzastopno zaustavlja Leeja da se bori , inzistirajući kako će to on sam riješiti. Nakon Leejevog upita zašto pomaže Konoha-i, Gaara napominje da puno duguje Konoha-i, nagovještavajući kako mu je Naruto promijenio pogled na život.

Gaara pokazuje povećani niz sposobnosti koje je razvio od Chunin Ispita. Prvi je Sand Drizzle, oblak pijeska na nebu koji pada na metu, koji koristi u kombinaciji s foot-binding pijeskom kako bi zarobio okretnog Kimimaroa i na njemu iskoristio svoj Desert Funeral. Gaara također demonstrira svoj Qiucksand in the Style of a Waterfall, ogroman četrnaest-metarski val od pijeska, koji koristi nedugo nakon što Kimimaro pobjegne od prvog Desert Funeral-a. Nakon što je cijelo područje prekrio pijeskom, Gaara pokuša završiti ovu bitku s Desert Imperial Funeral-om, pritiskivajući ogromnu količinu pijeska s velikom količinom snage. Gaara također koristi Last Absolute Defense: Shield of Shukaku kako bi stvorio ogromnog, repliku kao igračku Shukaku-a koji je sposoban slomiti i Kimimaro-ine pojačane kosti.

Iako se Gaara uspijeva nositi s Kimimaro-om neko vrijeme, Kimimaro-ov kekkei genkai i uklet pečat mu omogućavaju da preživi svaki Gaarin napad, što Gaaru umara. On skoro ubija Gaaru sa svojim Dance of the Seedling Fern, ali Kimimaro umire od svoje bolesti prije nego što uspijeva završiti napad. Gaara dodaje kako bi ga Kimimaro ubio da je bio zdrav, i kasnije komentira Kimimaro-inu odanost prema Orochimaru-u, govoreći da nitko ne može sam prijeći samoću, ma koliko oni jaki bili.


Anime Filleri

Gaara je kratko viđen na početku na Mizuki Strikes Back arc gdje je ostavio Konohagakure s Temari i Kankuro-om, i gdje su njih troje proveli kratko vrijeme predavajući na Konoha's Ninja Academy-i zbog problema s osobljem. Shikamaru je, zajedno s Konohamaruovim razredom, zaželio sretan put doma Sunagakure ninjama.

Opet je viđen za Shiitenshounin arc, gdje mu je u Sunagakure-u dodijeljen Ninja Training program. Međutim, zbog svog statusa kao Sunagakure-ino konačno oružje, Gaare se boje i studenti se protive da treniraju pod njegovim nadzorom kao tutorom. Jedna cura, Matsuri, odluči se za Gaarin trening. Zbog plašljivosti od oružja s kojim može trenirati, Gaara Matsuri predlaže da trenira s rope dart-om. Matsuri je kasnije oteta od grupe od četiri ninje koji se nazivaju Shiitenshounin, koji su zaprijetili da će oteti nekoga tko je blizak Gaari svakog dana dok im ne odgovori. Gaara, njegov brat i sestra su od Sungakure-inog vijeća poslani da se obračunaju sa Shiitenshounin-om. Sungakare-ino vijeće je poslalo poziv u pomoć u Konohagakure. Gaara je sa sobom uzeo rope dart od Matsuri, pošto ga je tijekom otmice ispustila.

Zajedno s bratom i sestrom koji se bore protiv članova Shiitenshounin, Gaaru je zaustavio Suiko, član Shiitenshounin-a koji nosi oklop koji upija chakru. Nakon što je Suiko odveo Gaaru do određene lokacije, Shiitenshounin-i članovi su započeli tehniku koja se bazira na vodi i koja je pomiješala Gaarin pijesak s vodom, što je pijesak učinilo težim i ljepljivim. Bez svoje automatske obrane i bez chakre, Gaara bespomoćno leži dok Suiko napada. Spašen je dolaskom pomoći iz Konohagakure, kad se Rock Lee pojavio i odbio napad. Lee i Naruto, koji su poslani da pomognu Gaari, zadržavaju Suiko dok ga Sakura Haruno pokušava izliječiti. Na kraju je Gaara taj koji zadaje posljednji udarac Suiko-u, stvarajući koplje od pijeska koji obično pokriva njegovo tijelo i s kojim je probio pluća Suiko-u. Nakon toga Gaara se požuri kako bi stigao posljednjeg člana Shiitenshounin-a, Jin-a, koji drži zatočenu Matsuri.

Nakon što je Gaara stigao Jin-a, Jin iskoristi svoj mač kako bi upio oružja od drugih članova Shiitenshounin-a, što ga čini još više moćnijim. Jin ispušta Matsuri. Još uvijek iscrpljen od prijašnjeg vodenog napada, Gaara se jedva drži na nogama. Naruto, koji se malo kasnije pojavljuje i oslobađa Matsuri, je isto tako nadjačan. Nakon što je namamio Gaaru na određen položaj, Jin aktivira zamku koja zatvara Gaaru u kupolu koja upija chakru. Gaara je kadar dobaciti Matsuri njen rope dart prije nego je zarobljen. Koristeći kupolu, Jin je sposoban izvesti ritual kako bi uskrsuno prijašnjeg vođu svog sela, Seimei-a, čime je žrtvovao svoj život kako bi to učinio. Ritual budi Shukaku-ovu uspavanu osobnost, što počne preobražavati Gaaru. Izvan kupole, Seimei upija Jin-ova oružja kao što je on to prije učinio, što ih pretvara u razrađenu konstrukciju koja mu omogućava da leti. Na kraju Gaara izlazi iz zatvora napola pretvoren u Shukaku-a dok se Naruto borio sa Seimei-om. Međutim, Gaara se opire preobrazbi, tjerajući ga da se povuče.

Nakon što je natjerao Shukaku-a da se vrati u njega, Gaara tvrdi kako će on pobijediti Seimei-a svojom snagom. Seimei je prema tome skeptičan, ali Gaara, nakon što je prije napravio pripreme, sposoban je stvoriti pijesak od litica koje ih okružuju, čime zakapa Seimei-a. Seimei preživljava i pokušava iscrpiti svu chakru Gaare, na što on odgovara stvaranjem koplja nalik na Shukaku-a u svojoj desnoj ruci. Baca ga na Seimei-a čime lako uništava njegovu zaštitnu konstrukciju. Zatim ubija Seimei-a na svoj tipičan način, drobeći ga s opkoljenim pijeskom.

Kasnije, Gaara je odveden natrag u Konoha-u, gdje je i izliječen, i još jednom kreće prema Sunagakure-u. Shikamaru ih otprati kao što je i prije učinio.


Naruto the Movie 2


U pojavljivanju nedugo nakon timeskip-a, Gaara pomaže obraniti Sunagakure od navale tajanstvenih vitezova, ubijajući ih svojim pijeskom sve dok brod ne lansira projektile na to mjesto i natjera ih da se povuku. Tijekom njegovog ulaska, njegov stariji brat, Kankuro, je rekao i mali komentar zbog njegovog kašnjenja. Ovo pokazuje promjenu u njegovom karakteru, time što on više ne misli samo na sebe i time što brani svoje selo. I ninje iz Hidden Village of the Sand-a su se prema njemu odnosili s poštovanjem, izvršavajući njegove naredbe bez straha i primajući ih normalno. I njegov brat mu je bliži, dovoljno da bude hrabar da se tako našali.

Kasnije, u olupinama broda, bori se protiv Ranke, jednog od Haido-vih pristalica koji u borbi koristi elektricitet. Prisiljena je pretvoriti se u čudovište oblika Frankenstein-a, što joj dopušta da preuzme vlast time što je postala imuna na Gaarin pijesak. Gaara naposljetku neutralizira njen elektricitet s Thunder God of Sand-om, i kasnije ju ubije s Desert Imperial Funeral-om. Kasnije pomaže spasiti djecu iz Haido-ine utvrde, koji su bili iza skoro nepobjedivih vitezova. Zadnji put je viđen kako gleda u horizont.


2. Dio (Naruto Shippuuden)

Gaarin kakrakter se dosta promijenio zahvaljujući Narutovom utjecaju. Zahvaljujući njemu, više ne reagira neprijateljski u prisutnosti drugih. Ljubazan je prema bratu i sestri, i cijeni tuđe živote više nego svoj. Gaara je postao otvoreniji, i voljan je razgovarati s drugima, osobito s bratom Kankuro-om, o svojim problemima i snovima. Nakon što je postao Peti Kazekage, Gaara počinje riskirati svoj život štiteći selo.

Iako je Gaara prikazan samo za vrijeme borbi na kratko vrijeme, njegove su se vještine jasno poboljšale. Bio je sposoban stvoriti veliki broj Shukaku ruka za napad Deidara-e i pritom održati kontrolu nad sobom, kao i da levitira ogromnu količinu pijeska kako bi zaustavio jednu od Deidara-nih zemljanih bomba.


Spašavanje Gaare


Gaara je naciljan od Akatsukia, koji traže demona u njemu. Iako je Gaara sposoban da zaustavi napad jednog od njihovih agenata, Deidara-e, prilično učinkovito (zapravo razbijajući jednu od Deidara-inih ruku tijekom borbe), Deidara uspije zarobiti Gaaru bacajući pojačanu zemljanu bombu da uništi selo. Gaara je kadar zaštiti svoje selo, ali na trošak većine svoje chakre, što ga oslabljuje. To Deidara-i daje priliku da smiješa zemljanu bombu s Gaarinim pijeskom, a da on to nije ni primijetio, i kad explodira ostavlja Gaaru bez svijesti što dopušta Deidara-i da ga odvede u skrovište Akatsukia.

Iako se Tim 7 trudi da spasi Gaaru, ne stižu na vrijeme da zaustave Akatsuki-evo izvlačenje Shukaku-a, što rezultira Gaarinom smrću. Chiyo uskrsne Gaaru sa svojom tehnikom povratka života u nadi da će se iskupiti za svoje zapečaćenje Shukaku-a u Gaaru ranijih godina, vraćajući ga natrag u život pod cijenu svog života. Gaaru je probudio Naruto, i dok se budi shvaća da je okružen osobama koje su zabrinute za njega. Ovo je prvi put da se Gaara osjeća voljeno i da više nije sam. Još pokazuje svoj prvi pravi smijeh od kada je bio dijete, a ne onaj svoj krvlju žedan smijeh koji obično pokazuje.

Prije nego je Naruto otišao doma, pokušava se oprostiti, ali priznaje da to nije nešto što mu dobro ide. Gaara koristi malo pijeska kako bi ohrabrio i vodio Narutovu ruku, i njih dvoje se rukuju, što predstavlja prijateljstvo između Gaare i Narutoa i Gaarinu novu osobnost. U dodatku, dok se još uvijek točno nezna kakav je to učinak imalo na Gaaru od gubitka Shukaku-a, ova scena pokazuje da je zadržao sposobnost da kontrolira pijesak.


Post je objavljen 28.05.2007. u 19:36 sati.