Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nixaonline

Marketing

Putovanje u EU

Image Hosted by ImageShack.us
Najkraći i najbrži put iz točke A u točku B je pravac koji spaja te dvije točke. Ako je još i avion taj koji spaja te dvije točke onda je to i više nego logično. Al šipak!! Putovanje iz točke A (Zagreb) u točku B (Bucharest) najbrže je preko točke C (Munchen). Prvo let od sat vremena na zapad pa onda 2 sata na istok i potrošili ste ukupno četiri sata. A kako 4 sata ? E fino, dok ste letjeli, netko, je maznuo naughty sat vremena. Al zato je je cool kad se vraćate jer vam vrate taj sat pa možete stići i prije polaska. U Rumunjskoj je naime +1 sat u odnosu na SE vrijeme.

Ajde de, to sa satima je OK, ali kad počinjete spuštanje na aerodrom u Bucharestu novi šok. Pojave se kuće. Slijeće se, i slijeće se, i još su kuće ispod i još se leti i leti, i još kuća, pa zgrade pa se još leti. . . . A gdje je kraj. Bar 10 minuta leta iznad grada! E sad znam što znači dvije avio stanice. To je pješke bar 2 dana!!
Naknadno sam doznao da se Bucharest rasprostire na 238 km2. Ili 238.000.000 m2!

A na aerodromu u non euro lajnu namcor. A za pultom brkati policajac. Izgleda da su na graničnoj kontroli brkovi must have jer su ih imali svi policajci. Na vaše Good evening dobijete pogled koji prolazi kroz vas. Putovnicu pregledava u stilu Holywoodskih filmova: mrki pogled u oči, pa u putovnicu, pa opet u oči pa u putovnicu pa tipkanje i kada ne nalazi nikakve inkriminirajuće podatke putovnicu lansira očito izvježbanim pokretom, iz zgloba, i samo je brzi refleksi spašavaju da ne završi na podu.
Wow, koji efektni Welcome to Romania thumbup.

Kad smo se dokopali prijevoza, Dacia naravno, bila je već prošla ponoć. I da budem iskren, zanemarimo li retro dizajn, vozilo je odlično i brzo odradilo posao prebacivanja mase od točke A u točku B. Noćni promet slab, ulice široke ali s pomalo zbunjujućom signalizacijom. Semafore baš i nismo poštivali. (Domaći su vozili!) I obećavajućih 60 minuta vožnje svelo se na 35!! Ubrzo sam doznao da takav način vožnje i nivo poštivanja pravila i nisu neki izuzetak!

O tome više u nastavku

Post je objavljen 28.05.2007. u 11:13 sati.