Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO : Susanna Moore - 'Rezovi' (Vuković i Runjić, 2007.)


Suzanna Moore
'Rezovi'

roman
prijevod: Dijana Štambak
izd. Vuković & Runjić
174 str. , meki uvez
cijena: 79,00 kn

Riječ izdavača



Danju je Frannie profesorica Njujorškog sveučilišta koja studentima predaje o ironiji i jeziku sa svim njegovim nijansama, neobičnostima i prenesenim značenjima. Noću potajno sastavlja rječnik uličnog slenga — i izlaže se opasnostima. Jedne večeri, u podrumu nekog lokala, slučajno postaje svjedok intimnog druženja muškarca i žene. Muškarčevo lice prikriva mrak, no u pamćenje će joj se urezati tetovaža na njegovoj ruci i njegov prodorni pogled...
Dok je kao moguću svjedokinju ispituju istražitelji iz odjela za ubojstva Mallov i Rodriguez, ona s užitkom prkosi sudbini i upušta se u avanturu s Mallovem, unatoč tomu što on na zapešću ima istu tetovažu kao i ubojica. Mallov je vješt ljubavnik koji navodi Frannie da prevlada seksualne barijere i doživi nova iskustva, no iskušavajući granična područja erotičnosti, ona stavlja vlastiti život na kocku.

"Rezovi" su vješto ispričana priča o opsesiji, seksu i nasilju koja namjerno ide korak dalje i doseže vrhunac u jednom od najoriginalnijih i najšokantnijih završetaka u suvremenoj fikciji. Po ovom trileru snimljen je film s Meg Ryan u glavnoj ulozi.

"Erotski triler koji izaziva noćne more i koji će nesumnjivo šokirati i najbešćutnijega čitatelja. Susanna Moore je pravi majstor."
The Miami Herald







Post je objavljen 28.05.2007. u 09:10 sati.