Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

CIK-CAK ŠAL I "BLIND DATE"

...iliti zig-zag šal. Pod tima sam imenom vidjela uzorak na blogu neke njemačke pletilje. Koliko ga god poslije tražila, uzalud!!! Ostao mi je u sječanju samo princip trokuta koji se nadovezuju jedan na drugog. Nakon skoro 3 mjeseca uzaludnog traženja originalne upute, odustala sam i počela "napipavati". Sad mislim da je rezultat barem vizualno sličan uzoru.

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Počinje se nizanjem očica u dulini koja je za 1,4 cm duža od željene širine šala, npr. ako želite šal širine 20 cm, morate nanizati očica u duljini 28 cm. Broj očica, naravno, ovisi o niti i iglama kojima radite. Plete se u svakom redu pravo tako da rebrasti uzorak još više naglašava trokutaste forme. Lijevi rub pletete ravno, što znači da zadnju očicu neopletenu prebacujete, a pletete ju kao prvu očicu u sljedečem redu. Desni rub oduzimate po jednu očicu u svakom drugom redu, tako da zadnju očicu prebacite neopletenu, a pletete u sljedečem redu prvu i drugu očicu skupa pravo.

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Kad ostane samo jedna očica, ostavite je naigli, te s drugom iglom "pokupite" rubne očice ravnog ruba, prebacite preostalu očicu, te pletete opet pravo. Sada s lijevog ruba oduzimate, a desni pletete ravno.

Image Uploaded by ImageShack Toolbar




Image Uploaded by ImageShack Toolbar Ponavljate nizanje trokuta dok ne postignete željenu duljinu šala. Uzorak se može iskoristiti za pletenje trokutastog šala, ravnog dijela kape, torbe... mašti na volju! Božić je još dovoljno daleko da usavršite izvedbu i poklonite originalan šal. Uzorak najbolje dolazi do izražaja ako je nit melanž i to u što više boja.

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Ovdje je prikazan sadržaj koji me zadnjih nekoliko dana jako veselio! Naime, bio je dogovorem sastanak članica foruma STVARAM za subotnju poslijepodnevnu kavu. Kako sam "dotepenka" u društvo, činilo mi se da će ih razveseliti sitnice koje sam im pripremila. Što se vrijeme sastanka približavao, tko sam ja bila sve nestrpljivija i nervoznija kao da idem na neki "blind date"... to je skoro i bilo to! Kavi su prisustvovale JANA, ELLY-B i NYMPHEA. Društvo je bilo malo, i provela sam jako ugodno vrijeme s tim kreativkama! Nadam se da ćemo uskoro ponoviti druženje! Cure, još jednom hvala na krasnom poslijepodnevu!

Post je objavljen 27.05.2007. u 18:51 sati.