Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Pučiški načelnik ’pumpa’ plaću prekovremenim radom

Nakon što je Povjerenstvo za sukob interesa prošle godine zabranilo županima i gradonačelnicima bilo kakva primanja mimo plaće koju dobivaju za svoj posao, načelnik bračke općine Pučišća Alen Parunov domislio se načinu kako zaobići tu odluku: sam sebi, naime, krajem gotovo svakog mjeseca uredno evidentira nekoliko desetaka sati prekovremenog rada i za to isplati dodatnih nekoliko tisuća kuna!

Maštovite stavke
Poduzetni načelnik pri tome je još i maštovit, pa u obrazloženju svojih radnih subota napiše i da je, primjerice, punih osam sati nadgledao uređenje puta, iduće subote mu je isto toliko trebalo i za nadzor iskopa zemlje, na "intervenciju za šahtu" potroši oko dva sata, a po četiri sata zauzet je na "sastanku HSP-a" - iako te stranke nema u Općinskom vijeću i malo je vjerojatno da načelnik službeno ondje ima ikakva posla.
Parunov je na ovaj način samo u prosincu prikupio čak 45 prekovremenih sati, te time svoju plaću podigao sa 7100 na više od deset tisuća kuna, a sličnu praksu nastavio je do danas. U obrazloženju koje je dao novinarima Slobodne Dalmacije on naglašava da je s dužnosti načelnika već bio smijenjen dva puta, "i to od svojih iz HDZ-a", pa da ovaj put "mora voditi računa i o sebi"...


Cijeli tekst pročitajte na stranicama Slobodne Dalamacije

Post je objavljen 26.05.2007. u 10:23 sati.