Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

BEVERLY OSVOJIO MAKARSKU, DOMAĆIN 6.


U petak( 11. 05 ) i subotu ( 12. 05 ) na gradskom stadionu u Makarskoj održan je 5. rugby 7 turnir koji je okupio 10 momčadi iz Engleske, Škotske, Bosne i Hercegovine, te naravno, Hrvatske.

Valja napomenuti da je rugby 7 poseban jer se na standardnom terenu za rugby 15. momčadi sastoje od po 7 igrača, gdje posebno dolazi do izražaja brzina i tehnika, te nema «šlepanja». Naravno, utakmice su vremenski skraćene na 2 x 7 min. osim finalne utakmice koja traje 2 x 10 min.

Po lijepom i sunćanom vremenu svi ljubitelji ovog sporta mogli su uživati u dobrom ragbiju i vidjeti nekoliko zaista sjajnih utakmica.

Iako su većina utakmica u skupini završavale visokim pobjedama favorita, posljednje 5. kolo ,odigrano u subotu pokazalo je da nas čeka napeta završnica. Kako su glavni favoriti za naslov Kukri Badgersi i Beverly već u petak osigurali polufinale, u subotu se vodila velika bitka za preostala dva mjesta između Makarske rivijere i Nade(12-29), te Hrvatske i Čevap Zenice(17-14).

Slijedile su utakmice za plasman od 5.-10. mjesta, u kojima su se susrete kvalitetom podjednake momčadi te je prikazan vrlo dobar ragbi. U polufinalnim susretima Kukri Badgers je deklasirao Nadu 45- 7, dok je Beverly, tijesno ali zasluženo, slavio protiv reprezentacije Hrvatske 17-10.

U utakmici za treće mjesto Nada je pružila dobar otpor reprezentaciji ali više od poraza 38-7 nisu mogli.

Finalni susret, kako se i očekivalo, donio je i najbolji ragbi. Prošlogodišnji prvak, Kukri Badgers, i Beverly, pojaćani Ursićem i Lovretom, pokazali su svu ljepotu ragbija 7. Na kraju, pomalo neočekivano, slavio je Beverly 21-5.


Na svečanom banketu podijeljeni su pehari i diplome svim ekipama te najboljem igraču turnira. Usljedila je bogata trpeza i pivo koje se točilo u potocima, te se uz pjesmu slavilo dugo u noć.

Na kraju, Makarska rivijera zahvaljuje svim ekipama koje su sudjelovale u turniru, svim sponzorima, te prijateljima i zaljubljenicima u ragbi koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg turnira.

KONAČNI POREDAK

1. BEVERLY ( ŠKOTSKA )
2. KUKRI BADGERS ( ENGLESKA )
3. HRVATSKA
4. NADA ( HRVATSKA )
5. ČEVAP ZENICA ( BiH )
6. MAKARSKA ( HRVATSKA )
7. SARAJEVO ( BiH )
8. TOMISLAV ( BiH )
9. RETAJI ( HRVATSKA )
10. PLOČE


Pogledajte isječak Makarska:Nada



Post je objavljen 22.05.2007. u 14:50 sati.