Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lornadoone

Marketing

JAGODE I SIR

Image Uploaded by ImageShack Toolbar Kako je polučen interes za recept za posljednju objavljenu tortu, ja vam ga, evo, objavljujem! Unijela sam sve cake kojih sam se mogla sjetiti, a da su bitne kod izrade. Iskusnim domačicama neće biti previše, a manje iskusnim će biti od pomoći! Vjerujem da se torta moe napraviti i s nekim voćem iz kompota (kruške, breskve, višnje) ili nekim svježim (grožđe, marelice, kupine) ovisno o ukusima ili alergijama, ali bi bilo dobro prilagoditi boju preljeva boji voća!
Dobar tek vam želim!!!

TORTA OD SIRA S JAGODAMA

SASTOJCI
1 gotov biskvit za tortu ili biskvit od 2 jaja
6 listića bijele želatine
1 vanilin šećer
40 g šećera
100 ml mlijeka
400 g svježeg sira
400 mo slatkog vrhnja
600 g jagoda
1 vrećica crvenog preljeva za tortu
250 ml soka od ribiza (ili nekog drugog bistrog crvenog)

PRIPREMA
Biskvitnu podlogu staviti na tanjur i obujmiti je obručem od kalupa za tortu (ř 22 cm) te obložiti kalup papirom za pečenje. (Savjet više: papir za pečenje treba odrezati u širini obruča i priljubiti s unutarnje strane jer kisele kreme mogu reagirati s metalom pa dobiju metalni okus!) Želatinu namočite u hladnoj vodi (dakle, ako su lističi, stavite dosta vode da nabubri, a ako je 10 g mljevene želatine, stavite da bubri u 4 žlice hladne vode!!!). Zagrijte mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom da se šećer rastopi, dovoljno je da mlijeko bude 40-ak stupnjeva, ne mora biti vruče! Zgnječite želatinu da biste ocijedili suvišnu vodu (kod listića, mljevenu se ne cijedi), te je rastopite u mlijeku. Stavite u hladnjak na 20-ak minuta.
Istucite slatko vrhnje. Jagode operite i očistite, te 1/3 narežite na kocke, a 2/3 pripremite za složiti na tortu tako da ih prerežete na pola ili na etvrt ovisno o veličini.
Svježi sir pomiješajte s mliječnom kremom čim se ova počne zgrušavati, tako da prvo malo sira umiješate u mlijeko, zatim pomiješajte sve skupa. Potom umiješajte šlag i, laganim miješanjem, jagode. Tako pripremljenu masu razmažite po biskvitu, poravnajte i stavite u hladnjak na 3 sata.
Po ohlađenoj torti posložite jagode. Pripremite preljev prema uputama s pakiranja i to sa sokom od ribizla. Prelijte jagode i ostavite da se stisne.
Maknite obruč, ukrasite po želji šlagom, listićima metvice... Ova na slici nije ničim ukrašavana!

Vjerujem da ćete uživati, a ja ću, ubuduće, svaki slikom objavljeni kolač svakako popratiti receptom!
Sinoć sam radila čokoladno blato po narudžbi - danas nam je kolač za večeru!


Post je objavljen 22.05.2007. u 09:09 sati.