Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

Kratka priča biranih riječi

Nešto prije posljednjih zimskih praznika, u rukama mi se našla knjiga Emily Ovenden nazvana prigodno Vulpes Vulpes. Možda će nekima Emily Ovenden biti poznata preko srednjovjekovne skupine Mediaeval Baebes, a drugima preko poznatih roditelja – ruralističkih slikara – Annie i Grahama Ovendena. Zapravo je i Annie imala svoj udio u ovoj knjizi jer je svojim crtežima uspjela opisati mističnu atmosferu koja se proteže Emilynim biranim riječima kroz radnju.

Otkuda ja dolazim, san može imati različita značenja.

Uglavnom, radi se o Carlu, čovjeku koji već neko vrijeme sa svojom suprugom ima hladan odnos, a ona ga polagano odbija. No nešto u njemu traži životno uzbuđenje, a zna kako u svakodnevici svoga života to neće naći. Zato jedne noći u baru upoznaje lijepu i zavodljivu neznanku, koja ga gotovo odmah uspije pridobiti. No on niti ne sluti kakve će to posljedice imati.

Kroz omamljene oči, zamišljao je da vidi kako se njeno tijelo mijenja i savija, i činilo se kako je počela galopirati na sve četiri.

Ova priča, u kojoj se miješa stvaran život sa snovima i bizarnostima, svidjela se i Joanne Harris, koja je za nju rekla: "Vulpes Vulpes je apsolutno predivna knjiga, volim priču, koja je mračna i poetična basna i ilustracije su onoliko dobre koliko sam se samo nadala da će biti."

Osim ove knjige, Emily Ovenden je napisala i roman The Ice Room, čija prva tri poglavlja možete pročitati ovdje. Knjigu Vulpes Vulpes izdaje engleska izdavačka kuća Aznet Publishing.

Uživajte i veselo!
;-) Boris

Post je objavljen 20.05.2007. u 13:34 sati.