Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranormalnoiostalo

Marketing

Eksperiment Philadelphia

Sredinom 1943. godine američka mornarica eksperimentirala je u philadelphijskoj luci s namjerom da bi barem djelomično objasnila misterij Bermudskog trokuta.
Dr. Morris Jessup ostavio je dosta podataka. On navodi kako je iskušavao djelovanje magnetskog polja na brod i posadu. Pokus se izvodio na razaraču američke mornarice Eldridge D-173.
Da bi se postigao cilj koristili su generatore za proizvodnju magnetskog polja. Rezultati su sve iznenadili. Najprije se pojavila zelena izmaglica. Maglica je postajala sve gušća, a brod i posada slabije vidljiva sve dok se nisu posve izgubili.
Kasnije je javljeno da su razarač vidjeli u luci Norfolk, tisuću milja udaljen od Philadelphije, ali je i tamo nestao.
Jedan član posade tvrdi da je pokus uspio, a tome su zaslužne dvije zelenkaste izmaglice koje su se formirale na udaljenosti od stotinu metara sa svake strane broda.
Kako se snaga polja pojačavala neki su članovi nestajali. Drugi bi ih morali dodirivati da bi postali vidljivi. Mnogi iz takvih pokusa izašli su sa teškim traumama pa su završili u bolnici i umobolnici, a neki su umrli.
Oni koji su preživjeli, imali su pojačane psihičke sposobnosti, a zabilježene su i parapsihološke pojave. Neki bi nestajali na jednom mjestu, da bi se iznenada pojavili na drugom na opće čuđenje prisutnih.
Dr. Jessup počinio je samoubojstvo udišući ispušne plinove automobila 1959, a prije smrti objavio je knjigu The Case for UFOs (Dokaz za UFO). Eksperiment Philadelphia je naveo neke autore do zaključka kako u ''vražjim trokutima'' djeluju snažna magnetska polja kao rezultat djelovanja vremenskih neprilika, geofizikalnih poremećaja ili aktivnosti UFO, odnosno svih tih činilaca zajedno.


Post je objavljen 18.05.2007. u 09:33 sati.