Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

ONE TITLE, ONE WORLD: Netsi izbjegli eliminaciju u Clevelandu, Spursi poveli 3-2 u Phoenixu...



Image Hosted by ImageShack.us
BASKETBALL PLAYER (photo by Leon Henderson, special to nba.blog.hr)..

U petom dvoboju najjačeg para drugog kruga doigravanja NBA lige, polufinalnom srazu Zapadne konferencije između Phoenix Sunsa i San Antonio Spursa, do treće pobjede stigli su gosti iz Teksasa svladavši oslabljene domaćine sa 88-85, te im do prolaska u konferencijski finale gdje čeka Utah Jazz nedostaje još jedna pobjeda.

Ključni koš na utakmici bila je trica Brucea Bowena 36 sekundi prije kraja kojom je doveo Spurse u vodstvo 84-81. U preostalom vremenu Sunsi su imali jednu priliku za poravnanje, ali pokušaj trice Stevea Nasha preko Tima Duncana 10 sekundi prije kraja nije bio niti blizu obruča.

Bowen je tijekom čitave utakmice bio meta uvreda navijača Sunsa jer ga je Amare Stoudemire nazvao "prljavim igračem", ali je na kraju utakmice upravo on presudio domaćinima.

"Nakon svih uvreda na moj račun, ljudi su me nazivali imenima koja nikada ranije nisam niti čuo, pogoditi ključni koš je sjajan osjećaj", rekao je Bowen nakon utakmice.

Sunsi su u petoj utakmici morali igrati bez svog prvog centra Stoudemirea i njegove zamjene Borisa Diawa koji su dobili jednu utakmicu suspenzije zbog napuštanja klupe u završnici četvrte utakmice kada je Robert Horry (kažnjen s dvije utakmice neigranja) nasrnuo na Stevea Nasha, pa je trener Mike D'Antoni rotirao samo šest igrača, te ih je umor na kraju susreta koštao poraza. Domaći su vodili od sredine prve četvrtine, pa sve do već pomenute trice Bowena 36 sekundi prije kraja. Raja Bell igrao je 47, a Steve Nash i Shawn Marion po 46 minuta za Sunse i zato na kraju nisu imali dovoljno svježine i koncentracije.


NAJBOLJE AKCIJE 24. DANA DOIGRAVANJA (17/05/07)..

Najbolji strijelac Spursa bio je Argentinac Emanuel Ginobili sa 26 koševa, od toga 15 u četvrtoj četvrtini, i 10 skokova, Tim Duncan je dodao 21 ubačaj i 12 skokova za pobjednike, dok su Sunse predvodili Shawn Marion (24, 17 skokova), Steve Nash (19, 12 asistencija) i veteran Kurt Thomas (15, 12 skokova) koji je mijenjao Stoudemirea na pozicije centra.

Šesta utakmica je u petak u San Antoniju pa Spursi imaju priliku pobjedom na svom terenu plasirati se u finale Zapada.

New Jersey Netsi izbjegli su ispadanje u petoj utakmici polufinala Istoka svladavši u Clevelandu domaće Cavalierse sa 83-72 smanjivši tako zaostatak u pobjedama na 2-3, te će u petak na svom parketu imati priliku izjednačiti na 3-3 izboriti odlučujuću sedmu utakmicu.

Netsi su tri minute prije kraja treće četvrtine imali i 22 koša viška (70-48), a na kraju te dionice igre plus 18 (77-59). S obzirom na razvoj događaja u posljednjoj četvrtini ta prednost im je bila neophodna, jer su u posljednjih 12 minuta ubacili tek šest poena. Srećom po njih, i Cavsi su odigrali lošu četvrtu četvrtinu ubacivši tek 13 koševa. Obje momčadi očajno su šutirale iz igre u posljednjih 12 minuta - New Jersey 1-15, Cleveland 3-17.


LARRY AYUSO ŽALGIRIS MIX..

Jason Kidd (20) i Richard Jefferson (15) najefikasniji kod Netsa, a LeBron James (20) i Zydrunas Ilgauskas (16) kod Cavsa.

HINA



Post je objavljen 17.05.2007. u 07:40 sati.