Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiturbofolk

Marketing

Bizarna istina... Ceca u Sarajevu...

"Želim da nikad ne uhvate Radovana Karadžića i Ratka Mladića, želela bi da Miloševića ne osude u Haagu i da se sretnem sa njim ponovo i DA SAMO SRPSKA DECA BUDU ŽIVA I ZDRAVA!!!

Svetlana Ceca Ražnatović, rođ. Veličković

Otkazivanje Thompsonovog koncerta nije najveći problem za Hrvate, to je problem kojim se prije svega treba pozabaviti Sarajevo i većinski Bošnjaci u njemu. Međutim, isti dan u jednim tiražnim novinama pojavila se je vijest da će Ceca Ražnjatović održati koncert u istočnom Sarajevu, dijelu grada koji je administrativno u Republici Srpskoj.

Organizatori su odluku o odgodi Thompsonovog nastupa u sarajevskoj Zetri priopćili gotovo u posljednji trenutak, obrazloživši je napetim ozračjem, stvorenim u glavnom gradu BiH oko ovog događaja i sustavnih pokušaja otkazivanja koncerta, koji su doveli do toga da nisu bili stvoreni niti minimalni uvjeti za njegovo održavanje.

A prije Thompsona, zadnji hrvatski pjevač kojem je propao koncert u Sarajevu bio je Arsen Dedić. Ali dogodilo se to još davno, prije rata. Krivnju za propast tog događaja preuzeli su ljubitelji folk glazbe, koji su slučajno upali na koncert i koje je jako iziritirala kultivirana glazba zagrebačkog šansonjera.

Na kraju da spomenem jednu bizarnu pojedinost. Gotovo isti dan kad je objavljena odluka o otkazivanju Thompsonovog koncerta, u jednim tiražnim novinama izašla je vijest da će Ceca Ražnjatović održati koncert u istočnom Sarajevu, dijelu grada koji je administrativno u RS. Ni jedne reakcije na tu najavu zasad nema. Ili onima koji su prosvjedovali protiv Thompsona Ceca ne smeta (usporedba zbog toga jer se o oboje u Sarajevu govori kao o pjevačima koji su podržavali fašizam), ili smatraju da nije njihova "nadležnost" reagirati na nešto što se događa 100 metara izvan njihove avlije.


Može nekome to čudno zvučati, ali osobno, pretpostavljam zašto su ti "nadležni" ljudi šutljivi...
Sjetimo se OVE TEME, još prošle godine kada smo obrađivali neke činjenice proizašle iz Arkanovskog doba...
Sjetimo se zašto su Sarajevski taksisti bili primorani u svojim vozilima slušati Cecine hitove...

Ceca je direktno ili indirektno povezana s narkomafijaškim miljeom, dok jedan Marko Perković samo "pjeva".. Kakva mafija, kakve gluposti...

Ovom temom ne branim Thompsona, ali sam iznenađen reakcijom Sarajevskih medija i kulturnih centara. te, općenito, udrugama koje šute, a digle su svoj glas kada je Thompson trebao nastupiti....

Post je objavljen 16.05.2007. u 13:02 sati.