Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lopticaskocica

Marketing

Promet

Užasnula me je u ponedjeljak naveče saobraćajka na Zagrebačkoj aveniji koja je čak u to vrijeme bila zatvorena. Jučer onaj užas u Varaždinu. Istina je da su naše ceste pune nesavjesnih vozača. Svi nekuda žure i česta su guranja u prometu. Ipak ja se trudim ne biti takva. Čekam red, a kad moram ući sa sporedne na glavnu, a velika je gužva, lijepo i uredno pitam. Isto tako propuštam vozače sam sporednih cesta kad imaju problema s uključivanjem u promet. Moram priznati iako je problema na cesti sve više, ja se sve manje živciram. Držim razmak, ne mobiteliram i trudim se biti korektna prema svim sudionicima u prometu. Loše su riješena mnoga raskršća. Najveći je problem Škorpikova, barem u zapadnom dijelu grada. Nije mi jasno kako to da Samobor i Zaprešić konačno ne izgrade most koji bi u mnogome olakšao promet između ta dva grada.

Moram priznati da se prometna omladina trudi, ali i njima je teško procijeniti kakav je red s koje strane. Benzin je sve skuplji, a vozila sve više na cesti. Najgore je što ima i mnogo neregistriranih vozila. Pa se ti sad naplati u slučaju sudara. Nije mi jasna ta logika.

Parkiranje je postalo ogroman problem. Vrlo je skupo, a parkirnih mjesta uvijek nedostaje. Već dugo razmišljam da na posao idem vlakom iako sam malo van uobičajenih ruta. Volim i auto jer relativno brzo dođem do svih zakutaka grada, pod uvjetom da ne idem tamo u špici što zaobilazim u velikom luku. Miško je sada ok, sluša i ne radi neke probleme. U stvari red je i da ga operem, ali uz najavu pljuskova ovih dana, nisam baš sigurna da ću to i učiniti.

Uglavnom ako idete u zagrebački promet, naoružajte se stpljenjem i budite jako pažljivi. Uvijek i ponovno me iznenadi s koliko aljkavosti pojedini vozači voze. Što se odnosi i na muški i na ženski rod.

A gradske oce bih molila da malo poštelaju semafore kako bi se ubrzala protočnost prometa. A vas da se pridžavate 0,00 promila jer svi sumo čuli što se je jučer desilo u Varaždinu.

Post je objavljen 16.05.2007. u 09:43 sati.