Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vstsi

Marketing

Privremeni je i Studentski zbor...

Najavljena konstituirajuća sjednica SZ nije prošla onako kako je trebala, razloga za to je više... Krenimo od početka.

Nakon višemjesečnog rada i zalaganja kolega koji su podnosili mito, uvrede i kojekakve situacije iznenada stvari prividno počinju sjedati na svoje mjesto. Sav taj trud i vrijeme koje su kolege činili da bi se studentima olakšalo studiranje i podigao studentski standard iznenada je palo u vodu. Naime, dan prije sjednice usuglasili su se zahtjevi svih triju odjela po pitanju statuta SZ. Statut je prihvaćen nakon višesatne rasprave, no svi su bili zadovoljni.

Samo jedan sat prije sjednice i predavanja, predstavnik upravnog prava izrazio je svoje nezadovoljstvo statutom što je (nazovimo) potkrijepio činjenicama. Preostalo je nekih pola sata do sjednice.

Sjednica se otkazuje, lijepe se natpisi „otkazano“.

Deset minuta kasnije, sjednica je ponovno aktualna.

Studenti su odlučili ne ponašati se kao vodstvo Veleučilišta i neprestano širiti mržnju te na taj način ostvarivati svoje neostvarene ambicije, očito krivim sredstvima. Vodstvo shvaća da ne ide po njihovom planu jer se sjednica ipak ne otkazuje te 15 minuta prije početka sjednice, hitno zovu predstavnike na sastanak. U međuvremenu stižu novinari, gradonačelnica grada Šibenika...

Rezultati sastanka prije sjednice rezultirali su drugačijom sjednicom. Ne konstituirajućom nego nazovite-kako-hoćete.

Na sjednici je izlasano da je usvojen prijedlog da oba prijedloga statuta budu aktualna do donošenja statuta SZ. To znači da nemamo ni predsjednika predsjedništva SZ ni predsjednika skupštine već privremenog predsjednika predsjedništva (Hrvoje Štajduhar) i privremeni predsjednik skupštine (Ivan Matošin). Na što vas ova lakrdija podsjeća?

Privremeni pročelnik odjela menadžmenta se nije zaboravio pohvaliti : „Pa pogledajte samo koliko dugo imamo privremenog dekana“.

Prigodni govor održala je i gradonačelnica grada Šibenika Nedjeljka Klarić, privremeni dekan te pročelnik odjela upravnog prava.

Privremeni predsjednik skupštine predstavio je nazočnima program SZ, glavne aktivnosti te neke nove projekte od kojih je „zeleno svjetlo“ dobio program „Daj mi svoju ruku sad“ u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, odjelom za psihologiju. Glavne smjernice projekta izložila je diplomirani psiholog Ivana Rak, zadužena za pomoć studentima prilikom učenja.

Nakon (kako to pročelnik naziva) radne sjednice SZ, gospođa Zdenka Gugo održala je predavanje na temu pisanja projekata pri EU, pritom naglašavajući studentske projekte. Koji su uvjeti financiranja, koje ustanove raspisuju natječaje, donacije, kako se pravilno piše projekt i nekoliko napomena za kraj.
Predstavnik studenata iznosi svoje viđenje situacije:

(uklonjen komentar kolege)
Post je objavljen 15.05.2007. u 15:37 sati.